301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Haziran 2021 - Cuma 19:37 Bu haber 395 kez okundu
 
AOSB’NİN MEGA PROJELERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
AOSB’NİN MEGA PROJELERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
EKONOMİ Haberi


Ülke ekonomisine üretim gücüyle güç katan, istihdam kapasitesiyle Adana’nın işgücü ihtiyacını önemli ölçüde sırtlayan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği 15’nci Olağan Genel Kurul’a projeleriyle damga vurdu. Kurulda, AOSB sınırları içine yapılması planlanan Otel Projesi’nden, Yeşil OSB vizyonuyla hayata geçirilen GES Projesine kadar 10’u aşkın planlanan, devam eden ve tamamlanan projelerin detayları paylaşıldı.

Birbirinden önemli projelere imza atarak sanayicilere her alanda kapsamlı ve kaliteli hizmet sunan AOSB’de,  her geçen gün projelere bir yenisi daha ekleniyor. Yoğun bir katılımla gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurul’da hedeflenen, devam eden ve planlanan projelerin müjdelerini paylaşan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Kuluçka Merkezi’nden Otel Projesine, TAG Projesi’nden GES Projesine kadar sanayicilere sunulan hizmetin kapsamını geliştirecek birçok projeyi hazırlanan kapsamlı bir görsel sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü,  “Yönetim Kurulu olarak;  her birimiz sanayici olmanın verdiği sorumlulukla sizlerin ihtiyaçları, beklentileri ve sorunlarının bilinciyle hareket ediyor, çözüm odaklı hizmet üretirken, bu hizmetlerin çeşitliliğini de artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sizlerin memnuniyetini sürekli kılmak adına var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isteriz” sözleriyle başladığı konuşmasında, birbirinden önemli projelerin detaylarını paylaştı. İşte Başkan Bekir Sütcü’nün paylaştığı o projeler:

 

AOSB MOBESE PROJESİ İLE GÜVENDE!

Bölgenin güvenliğinin sağlanması konusunda gerçekleştirilen faaliyetlerle, kapalı devre kamera güvenlik sistemi (MOBESE) izleme ve koordinasyon merkezi oluşturuldu. Bu sistem ile 40 noktada 215 kamera faaliyete geçirerek, 24 şeritte izleme imkânını katılımcıların hizmetine sunuldu. AOSB artık MOBESE ile tamamen güvenli bir bölge olarak sanayicilere ve çalışanlarına hizmet vermeye devam ediyor.

 

AOSB GİRİŞ TAGI PROJESİ AĞUSTOS’TA TAMAM!

Kurumsal kimlik çalışmaları  kapsamında AOSB’nin çehresine yakışacak bir tasarımla planlanan  yeni giriş tagının yapımı hızla sürüyor.9 Haziran itibariyle ikinci şeridin de açılacağı bilgisini veren Sütcüi, “Ağustos ayı itibariyle de projemiz tamamlanmış olacaktır. Bu hususta sabrınız için de teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

 

İTFAİYE MERKEZİ PROJESİ’NDE İHALE 7 HAZİRAN’DA

Tam kapasite hizmet anlayışını İtfaiye Merkezi Projesi ile taçlandıran AOSB, 4.250 m²’den oluşan 5 blokluk İtfaiye Merkezi Projesi çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Projenin ihalesini 7 Haziran’da  gerçekleştirilecek. Projenin tamamlanarak merkezin faaliyete açılması için hedef, 2022 yılı sonu.

 

AOSB FİLOSUNA 8 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Bölgenin hizmet kapasitesini artırmak için 8 milyon TL’lik araç yatırımı yapan AOSB, itfaiye araç filosunu genişletiyor. Bu kapsamda; Endüstriyel İtfaiye Aracı,  Köpük Kulesi İtfaiye Aracı, Hızlı Müdahale İtfaiye Aracı ve Peyzaj Arazözü de AOSB itfaiye filosuna dahil edilerek toplamda 4 olan araç sayısı 5 yeni araçla 9’a çıkarıldı. Filoya katılan yeni araçlarla, araç su rezervi 24 bin litreden 105 bin litreye, köpük rezervi 2 bin 50 litreden 5 bin 550 litreye çıkarıldı.

 

10 TONLUK ARAÇ MAKSİMUM 4 DAKİKADA DOLACAK

25 sanayici ile imzalanan protokol sonucunda acil durum istasyonlarının kapasitesi de artırılacak. Proje ile mevcut su rezervine ilaveten 11.500 ton su rezervi daha Bölgeye kazandırıldı. Bu artış, 10 tonluk bir aracın maksimum 3-4 dakikada dolarak yangınlara anlık mücadele etmede daha hızlı hareket edilmesine imkân verecek. AOSB-Sanayici güç birliğiyle hayata geçirilen proje, yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacakken 1.3 milyon TL’ye mal edilerek önemli oranda da tasarruf sağlanmış oldu.

 

AOSB GES PROJESİ İLE DOĞAL KAYNAKLARA SAHİP ÇIKIYOR!

Her projesinde çevreye ve doğaya saygılı adımlar atan AOSB, sürdürülebilir üretim anlayışından hareketle artan enerji ihtiyacını çevreci yöntemlerle karşılamak üzere GES Projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda proje ile  Kullanma Suyu Tesisindeki enerji ihtiyacının 3’te 1’i karşılanacak.

 

40 BİN ÇALIŞANA SAĞLIK MERKEZİ

Bölgede yaklaşık 40 bin çalışana hizmet verecek olan Ç.Ü. Sağlık Merkezi Projesi kapsamında, 7/24 Acil Sağlık Hizmeti ile 7 farklı branşta poliklinik hizmeti verilecek. 13 Nisan 2021 tarihinde Çukurova Üniversitesi ile imzalanan protokol ile projenin ihalesi bu yıl içinde gerçekleştirilecek. 2022 yılın sonunda bu projenin tamamlanması hedefleniyor.

 

Bu proje ile akademisyenlerden bir taraftan nitelikli hizmet alırken diğer yandan da mevcut çalışanların acil durumlarda hastaneye gidip gelmelerinden kaynaklı maliyet ve zaman kaybı AOSB yönetimince çözülmüş olacak.

 

AR-GE’YE TAM DESTEK: KULUÇKA MERKEZİ PROJESİ

AOSB bünyesinde girişimcilere projelerini geliştirmeleri aşamasında maddi manevi destek sağlamayı hedefleyen AOSB, Kuluçka Merkezi Projesini de yakında tamamlayıp faaliyete almayı hedefliyor. Bu proje ile TÜBİTAK/KOSGEB kaynaklarıyla desteklenen Ar-Ge projesi olan akademisyenlere yer tahsis edilecek ve projelerini geliştirecekleri hizmetler de ayrıca sunulacak.

 

35 MW BİYOKÜTLE TESİSİ KURULUMU PROJESİ İLE BÖLGEYE 15 MİLYONLUK GETİRİ!

Bölgede 35 Mw elektrik üretimine sahip olan Biyokütle Tesisi Kurulumuna izin vererek AOSB’ye kazandıran yönetim, bu tesis ile birlikte OSB’ye  yıllık 15 milyon TL tutarında getiri sağlamış olacak.

 

AOSB’DE  ÖZGÜN MİMARİ TASARIMLA OTEL PROJESİ YÜKSELECEK!

Projelerden bir diğeri ise Bölgede yapılması planlanan Otel Projesi. Bu proje ile 5 yıldızlı otel konforu Bölgede sunulacak  Bölgeye yakışacak şekilde özgün bir mimari tasarımla planlanan projede açık-kapalı yüzme havuzu, en az 50 kişilik yemek salonu, yüzme havuzu gibi 5 yıldızlı otel konforunda kapsamlı hizmetler sunulacak. Özellikle yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerin ve teknik elemanların OSB içinde ağırlanması bu proje ile mümkün olacak.

 

19 MİLYON TL’LİK ATIK SU ARITMA TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI PROJESİ

Atık Su Arıtma Tesisi İyileştirme Yatırımları Projesinin 1. aşaması kapsamında 3 milyon TL          tutarında iyileştirme yatırımları gerçekleştirerek fiziksel arıtma ve çamursuzlaştırma üniteleri ile Atık Su Terfi Merkezlerinin kapasite artışı yatırımlarını tamamlayan AOSB,  akabinde yaklaşık 16 milyon TL tutarında kapasite artışı çalışmalarına başladı ve 3 ay içerisinde de söz konusu kapasite artışı projesi tamamlanmış olacak. Böylece 19 milyon TL’lik yatırımın yapıldığı tesisin kapasitesi yüzde 25 oranında artacak ve günlük 90 bin metreküp atık su arıtılabilir hale gelecek.

 

43 KİLOMETRELİK YOL ALTYAPISI YENİLENECEK

5 Yıllık Süre İçinde Altyapı ve Yolların Tamamının Yenilenmesi Projesi kapsamında yıpranmış olan 43 bin metre  (43 km) uzunluğundaki yol altyapısı yenilenerek asfaltlanacak. Böylece bölgede onarılmamış yol bırakılmayacak.

 

AOSB’YE 30 MİLYON TL’LİK  OTOBAN İKİNCİ BAĞLANTI KAVŞAK PROJESİ

AOSB’ye ulaşım alternatiflerini artırarak trafiği rahatlatacak  Otoban İkinci Bağlantı Kavşak Projesinin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlandı. 6 ay içerisinde tamamlanması öngörülen projenin yatırım bedeli ise 30 milyon TL.

 

ŞALT MERKEZİ PROJESİ İLE 30 YILLIK ENERJİ İHTİYACI KARŞILANACAK

70 milyon TL yatırım bedeli olan, OSB’nin en az 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak TEİAŞ Şalt Merkezi Projesi’nin TEİAŞ tarafından yapımına başlandı. 2022’nin ilk çeyreği sonunda ise tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AOSB’NİN, MEGA, PROJELERİ, GÖZ, KAMAŞTIRIYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı