301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Mart 2021 - Salı 20:02 Bu haber 457 kez okundu
 
ARATOS FELSEFE DERGİSİNİN 103. SAYISI YAYINLANDI
ARATOS FELSEFE DERGİSİNİN 103. SAYISI YAYINLANDI
KÜLTÜR SANAT Haberi


Tarsus’ta yayınlanan Aratos felsefe, kültür ve sanat dergisinin 103. sayısı çıktı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan Aratos alan derginin, 102. sayısının konu ve yazarları şöyle: Tarsuslu Filozof Aratos’un Adına Yakışır Bir Çaba (Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu), Çizgiyle/Felsefe Karikatürleri (Selçuk Erdem), Ay Büyürken (Cemile Cereb), Friedrich Engels'in 200. Doğum Günü Vesilesiyle (Prof. Dr. Doğan Göçmen), Devlet, İktidar ve Demokrasi Üzerine (Uğur Pişmanlık), “Mitra” Tarsus Kökenli Bir Gizem Dini (Abdullah Dörtlemez), Bilge Tarsus: İlk, En Büyük ve En Güzel Metropol (Hüseyin Adıbelli), 2022’nin “Aratos Yılı Olması İçin Görüş Bildiren Yazar, Sanatçı ve Akademisyenler (3), Antik Dünyanın Kader ve Çehresini Değiştiren İskender Anadolu ve Çukurova’da (2) Ahmet Ünal.

 

Aratos dergisi yayın kurulu üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, “Tarsus’lu filozof Aratos’un adına yakışır bir çaba” başlıklı sunuş yazısında şunları dile getiriyor, “Tarsus’lu filozof Aratos’un anısına 17 yıl önce Tarsus’ta kurulmuş olan ve bugün yirmi beş kentte adını her biri o kentin topraklarında yaşamış filozoflardan ya da bölgenin öne çıkmış tarihsel ya da kültürel ögelerinden alan felsefe okulları ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Aratos Dergisi 103. sayıya ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Aratos Dergisi on yedi yıldır bilim, kültür, sanat, felsefe, edebiyat alanında akademisyenlerin, araştırmacıların, sanatçıların, yazarların, gazetecilerin ve bilime, sanata, felsefeye gönül vermiş herkesin eserlerini halkla buluşturmayı sürdürmektedir.

 

Aratos’un 103. sayısı her zamanki gibi bir yanıyla şiirler, derlemeler ve bir yandan da felsefi, sosyolojik yazılarla okuyucuya dinamik bir içerik sunarken bir yandan da bilinmeyen, gizli kalmış yönleriyle Tarsus’u inceleyen yazıları da içermektedir. Ayrıca bu sayımızda 2022’nin Aratos yılı olması için görüş bildiren yazar, sanatçı ve akademisyenlerin görüşlerini de okuyucularımızla paylaşmaktayız. Derginin büyük usta Friedrich Engels’in 200. doğum gününe denk gelmesi vesilesiyle Prof. Dr. Doğan Göçmen’in bir anma yazısını da içeren bu sayımızı keyifle okuyacağınızı umarız.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , ARATOS, FELSEFE, DERGİSİNİN, 103., SAYISI, YAYINLANDI, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı