301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Mayıs 2021 - Pazar 17:44 Bu haber 324 kez okundu
 
Artık “kraliçe arılar” kraliçelere emanet
Artık “kraliçe arılar” kraliçelere emanet
EKONOMİ Haberi


Adana‘da “Arı Ürünleri Üretiminde Kadın Eli Projesi” kapsamında 8 kadın kursiyer arı yetiştiriciliği sertifikası aldı.

Kadınlar artık Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından geliştirilen ’Arı Ürünleri Üretiminde Kadın Eli Projesi’ kapsamında arı yetiştiriciliği yapacak. Bu kapsamda 8 kadına 40 saatlik arı sütü üretimi ve ana arı yetiştiriciliği eğitimi verildi. Kadınlar bal üretiminin yanı sıra ekonomik değeri yüksek arı sütü, propolis, polen gibi ürünleri de üretip gelirlerini 2 ya da 6 kat artırarak ekonomilerine daha fazla katkı sağlayacak. Kursu başarıyla bitiren 8 kadına Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Tekin sertifikalarını verdi. Tekin, ayrıca kadınlara çalışma şartlarını kolaylaştırıp konforlu hale getirecek güneş paneli, derin dondurucu, maske, arı sütü toplama şeridi, larva transfer kalemi, arı sütü toplama aparatı, arı sütü toplama şeridi tutturma çıtası da verdi.

Kadınlar, hem Türk ekonomisine hem de kendi ekonomilerine katkıda bulunmak, ayrıca bu işi erkeklerden daha iyi yapabileceklerini göstermek için gece gündüz çalışacaklarını belirterek, “Artık kraliçe arılar bize emanet” dediler.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Artık, “kraliçe, arılar”, kraliçelere, emanet,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı