301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Nisan 2022 - Cumartesi 21:33 Bu haber 309 kez okundu
 
ASGARİ ÜCRETLİLERİN ÇOCUKLARI DA ZORDA!
ASGARİ ÜCRETLİLERİN ÇOCUKLARI DA ZORDA!
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, özellikle asgari ücretli çalışanların üniversitede öğrenim gören çocuklarının, çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Sümer, öğrenim burslarının 1500 lira, kredilerin de 2 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi. 

 

BURS VE KREDİLER HİÇBİR İHTİYACA YETMİYOR

Sümer, üniversitelilere verilen burs ve kredilerin artırılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Sümer, üniversite öğrencilerine verilen 850 liranın hiçbir ihtiyacı karşılamaya yetmediğine dikkat çekerek, “Ekonomik kriz ve enflasyon değerleri göz önüne alınarak bu rakamlar artırılmalı” dedi. 

 

DERSLERİNE ODAKLANAMIYORLAR 

Sümer, şöyle devam etti: “Özellikle üniversite öğrencileri hayat pahalılığından eğitimlerine odaklanamaz duruma geldi. Büyük şehirlerde öğrenim gören öğrenciler geçinebilmek için ya öğün atlıyor ya da çalışmak zorunda. Yurtlardan faydalandırılmayan öğrenciler yarı aç dolaştıklarını söylüyor. Mutlaka gereken düzenleme yapılmalıdır.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASGARİ, ÜCRETLİLERİN, ÇOCUKLARI, DA, ZORDA!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı