301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 22:50 Bu haber 437 kez okundu
 
ASİM BİLEŞENLERİ ADANA’NIN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDI
ASİM BİLEŞENLERİ ADANA’NIN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDI
AKTUALİTE Haberi


MAHMUT ERASLAN: "ADANA’NIN YENİDEN ESKİ GÜNLERİNE DÖNMESİ İÇİN HAZIRIZ"

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Adana İHH’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya ASİM bileşeni STK’ların başkan ve temsilcileri katıldı.

Dünya, ülke ve Adana gündeminin değerlendirildiği toplantının ardından bir açıklama yapan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan; "50’yi aşkın STK’nın güç birliği yaptığı ASİM, ülkemizde eşine ender rastlanan birlik ve beraberlik görüntüsünü vermeye ve her geçen gün de büyümeye devam ediyor. Yeni yönetimimizle ilk aylık olağan toplantımızı gerçekleştirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp ortak paydalarımızda birleşerek yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.

ASİM'in önceliğinin Adana olduğunun altını çizen Başkan Eraslan; "Elbette şehrimizi önceliyoruz ancak bununla birlikte ülkemizdeki ve dünyadaki gelimleri de yakından takip ediyoruz. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de şehrimizi de yakından ilgilendiriyor. Bu savaş bir kez daha insan hakları noktasında Avrupa ülkeleri ve ABD’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyan bir turnusol görevi görmüştür. Düne kadar Orta Doğulu ya da Arfikalı göçmenlere yönelik her türlü zulmü yapan ve ölümlerine neden olan bu ülkeler bugün sarışın, mavi gözlü diye nitelendirdiği insanlara kucak açıyorlar. Elbette ki mültecilerin de her insan kadar insanca yaşamaya hakkı vardır ancak bunu din, dil, ırk ayrımı yaparak değerlendirmek en basitinden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırıdır. Bize gelince hangi ülke vatandaşı olursa olsun mültecilerin her türlü derdiyle dertlenmeye ve çözüm bulmaya devam edeceğiz " ifadelerini kullandı.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığını da vurgulayan Eraslan sözlerine; "Küresel anlamda yaşanılan bir kriz var ve bu kriz hepimizi yakından etkilemiş durumda. Pandemi nedeniyle başlayan üretim sorunu bugün yaşanan savaşlarla daha da derinden hissedilmeye başladı. Ülkemize güveniyoruz. Bu sorunu en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz ancak iktidardan beklentimiz geçtiğimiz günlerde yapılan KDV indiriminin diğer ürünlere de yansıması ayrıca başta herhangi bir geliri olmayanlar olmak üzere asgari ücretle ve yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlarımıza daha fazla destek olunmasıdır" şeklinde devam etti.

Mahmut Eraslan açıklamalarını şöyle tamamladı; "ASİM olarak Adana’nın eski şaşalı günlerine dönmesi için, yeniden bir tarım ve sanayi kenti olabilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Şehrimize katma değer sağlayacak, ekonomik anlamda katkı koyacak her girişimin yanındayız ancak milletimizin değerleri ile çelişen, sosyal ve kültürel yozlaşmaya neden olan her oluşuma da karşıyız. "Nisan’da Adana’da" başlığıyla gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu yıl Mart ayında yapılması kararlaştırılmış. Pandemi hala devam ederken, hala hastanelerde her gün yüzlerce insanımız hayatını kaybederken üstelik mübarek üç ayların içerisinde, on bir ayın sultanı Ramazan ayının arifesinde ve henüz portakal çiçeklerinin dahi açmadığı bir zamanda bu organizasyonun yapılmasını doğru bulmuyoruz. Başta Adana Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve diğer yetkilileri sorumluluk almaya ve bu karnavalı iptal etmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASİM, BİLEŞENLERİ, ADANA’NIN, GELECEĞİ, İÇİN, TOPLANDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı