301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Ağustos 2023 - Perşembe 22:09 Bu haber 281 kez okundu
 
ASİM’DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA LGBT+İ UYARISI
ASİM’DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA LGBT+İ UYARISI
EĞİTİM Haberi


ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ VE KALKINMASI İÇİN YERLİ VE MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ ŞART

MAHMUT ERASLAN: "ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in STK Buluşmaları programına katılan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan karma ve zorunlu eğitim, Cuma tatili ile LGBT+İ propagandalarına yönelik talepleri dile getirerek; "Toplumumuzun ifsadının önüne geçilmesi ve ülkemizin geleceği gençlerimizin en nitelikli eğitimi alması için yerli ve milli bir eğitim sistemini konuşmanın vaktidir" dedi.

Ak Parti Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 Şehir Buluşmaları programları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

ASİM bileşenlerinin de iştirak ettiği toplantıya katılan Başkan Mahmut Eraslan Yusuf Tekin’e Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) adına eğitim gündemiyle ilgili beklentilerini iletti.

Karma eğitimle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu savunan Eraslan; Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile kızların ve erkeklerin ayrı ayrı okuduğu okullar olduğunu ve ülkemizde de kızlar ve erkekler için ayrı okulların Cumhuriyet’ten dahi önce kurulduğunu vurgulayarak; "Bugün konuşmamız gereken daha önemli konular var. Bunların başında da 12 yıllık zorunlu eğitim geliyor. 4+4+4 olarak uygulanan bu sistem ara eleman ihtiyacını artırmıştır. Yakın bir gelecekte konuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşanabilir. 12 yıl zorunlu eğitimin kaldırılarak eğitim sistemini dünya gerçeklerine uygun, toplumumuzun beklentilerini karşılayacak ve sistem tartışmalarını sonlandıracak bir şekilde, yerli ve milli hale getirmeliyiz" dedi.

Cuma gününün resmi tatil olmasını desteklediklerini de vurgulayan Mahmut Eraslan; "Öğrencilerimize Cuma Namazı'nı kılması konusunda bazı okullarda zorluk çıkarıldığını duyuyoruz. Cuma günü resmi tatil olmayacaksa en azından Cuma günleri ders saatleri Cuma Namazı'na göre ayarlanmalı ve öğrencilerimiz mağdur edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Öğrenim çağındaki gençlerimizin yaşadığı en büyük problemlerden birisinin de kara propaganda olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Eraslan sözlerini şöyle tamamladı; "LGBT+İ başta olmak üzere gençlerimizin değerlerinden uzaklaşmasını, hız ve haz çağına uygun sadece tüketim amaçlı, hiçbir ahlaki kaygısı ve kuralı olmayan bir toplum oluşturmak isteyenlere karşı her türlü tedbir alınmalıdır. Gençlerimizi sapkınlığa yönelten her türlü girişimin önüne geçilmeli ve başta sosyal medya olmak üzere tüm iletişim araçları daha sıkı kontrol altına alınmalıdır. Bu hususta Milli Eğitim Bakanlığımıza çok büyük işler düşmektedir. Müfredatın daha bilinçli hazırlanması ve sivil toplumla daha fazla görüş alış-verişinde bulunulması elzemdir. Bizler de başta ASİM olmak üzere, milletimizin ve ülkemizin menfaatini düşünen tüm STK’lar olarak çocuklarımızı, gençlerimizi ve milletimizi korumak adına her türlü desteği vermeye hazırız."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASİM’DEN, MİLLİ, EĞİTİM, BAKANI’NA, LGBT+İ, UYARISI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı