301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Nisan 2022 - Perşembe 18:43 Bu haber 518 kez okundu
 
BITDEFENDER ANTİVİRÜS, GENİŞLETİLMİŞ TESPİT VE MÜDAHALE ÇÖZÜMÜ GRAVITYZONE XDR’I TANITTI
BITDEFENDER ANTİVİRÜS, GENİŞLETİLMİŞ TESPİT VE MÜDAHALE ÇÖZÜMÜ GRAVITYZONE XDR’I TANITTI
TEKNOLOJİ Haberi


YENİ GENİŞLETİLMİŞ TESPİT VE MÜDAHALE ÇÖZÜMÜ BITDEFENDER GRAVITYZONE XDR KURUMLARIN SİBER DAYANIKLILIĞINI ARTIRIYOR

Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, tehdit avı verimliliğini maksimuma çıkaran ve kuruluşların uç noktaları, bulut sistemleri ve ağ verileri de dahil olmak üzere geniş bir kaynak yelpazesinden veri toplayarak bütünleşik, daha hızlı ve etkili tehdit algılama ve engelleme hizmeti sunan GravityZone XDR’ı tanıttı.

Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, tehdit avı verimliliğini maksimuma çıkaran ve kuruluşların uç noktaları, bulut sistemleri ve ağ verileri de dahil olmak üzere geniş bir kaynak yelpazesinden veri toplayarak bütünleşik, daha hızlı ve etkili tehdit algılama ve engelleme hizmeti sunan GravityZone XDR’ı tanıttı. GravityZone XDR çözümü, kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren kuruluşlara daha yüksek siber güvenlik sağlıyor ve saldırganların sistemde kalma sürelerini en aza indiriyor. GravityZone XDR’nin tüm ortamlarda otomatikleştirilmiş ve yönlendirilmiş müdahale eylemleri sayesinde, kuruluşların güvenlik ekiplerinin etkinliğinin en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Bitdefender GravityZone XDR, uç noktalardan, üretkenlik uygulamalarından, bulutlardan, kimlik kaynaklarından ve ağ verilerinden alınan verileri ve tehdit algılamalarını tek bir eyleme dönüştürülebilir görünümde ilişkilendirerek altyapı, iş yükleri ve uygulamalar genelinde tehdit görünürlüğünü genişletir. Bitdefender Laboratuarlarından ve Bitdefender'ın milyonlarca uç noktadan oluşan küresel ağından gerçek zamanlı tehdit istihbaratı, davranışsal analiz ve makine öğrenimi ile birleştiğinde, farklı olayları ilişkilendirir ve uyarı önceliklendirme, kök neden analizi, tehdit sınırlama ve iyileştirme konularında bilinçli karar verme sürecini yönlendirir. Otomatik ve yönlendirmeli yanıt sayesinde, güvenlik ekipleri tek bir tıklamayla hızlı bir şekilde düzeltme eylemlerini gerçekleştirebilir.

“Kuruluşlar, XDR yolculuklarında mevcut siber güvenlik yatırımlarını geliştirmek, siber saldırganların sistemde kalma süresini azaltmak ve SOC (Güvenlik Operasyonları Merkezi) verimliliğini artırmak gibi somut sonuçlar görmek istiyorlar.” diyen IDC Araştırma Başkan Yardımcısı Michael Suby, “Bitdefender, GravityZone XDR çözümünün sunduğu kök neden analizi ve uyarı önceliklendirme gibi özellikler sayesinde her iki hedefe de ulaşıyor.” açıklamalarında bulundu.

“Güvenlik Ekiplerinin Bütünsel Bir Görüş Kazanmaları İçin Geliştirdik”

Bitdefender’in Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, "Günümüzün siber güvenlik saldırıları genellikle karmaşık, çok yönlü ve birden fazla aşamada gerçekleşiyor. Bu da güvenlik ekiplerinin, özellikle sınırlı bilgi güvenliği kaynaklarıyla çalışan kuruluşlarda saldırıları belirlemesini ve durdurmasını zorlaştırıyor. Güvenlik ekiplerinin altyapılarına ilişkin bütünsel bir görüş elde etmelerine, olayları daha hızlı araştırmalarına, doğrulamalarına ve ortaya çıkan tehditleri ortadan kaldırmalarına yardımcı olmak için GravityZone XDR sıfırdan tasarlandı” açıklamada bulundu.

Gerçek Zamanlı Tehdit Algılama Performansının 3 Avantajı

Bitdefender GravityZone XDR, bir SaaS çözümü olarak ya da Bitdefender ‘Yönetilen Algılama ve Yanıt’ (MDR) hizmeti aracılığıyla dağıtılıyor. Ayrıca, Bitdefender güvenlik operasyonları merkezinde kullanılıyor ve güvenlik analistlerine MDR kullanıcıları adına soruşturmaları hızlandırmak ve müdahale eylemlerini genişletmek için daha fazla görünürlük ve bağlam sağlıyor. Karmaşık saldırılar için hızlı tespit ve otomatik müdahale imkanı sağlayan GravityZone XDR’nin 3 temel avantajı ise şu şekilde:

1. Kişiselleştirilebilir Tehdit Algılama: GravityZone XDR için geliştirilen Bitdefender tescilli korelasyon ve algılma algoritmaları, matematik ve davranış modellerine dayanmaktadır. Bu algoritmalar, gelişmiş tehditleri, anormal uygulama ve kimlik davranışlarını tespit etmek için yerel sensör aracısı tarafından bulut ortamları düzeyinde kullanılır. Kuruluşların güvenlik ekipleri, kişiselleştirilmiş tehdit algılama kuralları yaratarak hızlı ve maksimum değer elde edebilirler.

2. Otomatik Tehdit Tanımlama ve Önceliklendirme: Tüm ölçekteki kuruluşların güvenlik ekipleri, GravityZone XDR’nin otomatik ve yönlendirmeli tehdit araştırma desteği sayesinde algılanan tehditleri görüntüleyebilir, kuruluşun operasyonları üzerindeki etkisini anlayabilir ve tehditleri tek bir görünümden kontrol altına almak ya da ortadan kaldırmak gibi eylemleri gerçekleştirebilir.

3.  Önerilen Tehdit Yanıt Eylemleri: GravityZone XDR; uç noktalar, kimlik bilgileri, e-postalar, bulut sistemleri ve uygulamalar arasında algılanan tehdide yönelik aksiyon önerileri sağlar. Bu sayede kuruluşun üçüncü şahıslara ve ek kaynaklara olan ihtiyacı azalır ve tek bir konsoldan kuruluşun herhangi bir ortamındaki tehditlere daha hızlı yanıt verilmesini sağlar.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , , BITDEFENDER, ANTİVİRÜS,, GENİŞLETİLMİŞ, TESPİT, VE, MÜDAHALE, ÇÖZÜMÜ, GRAVITYZONE, XDR’I, TANITTI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı