301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Eylül 2024 - Perşembe 22:15 Bu haber 175 kez okundu
 
BAŞKAN AZMAZ İŞ KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİ
BAŞKAN AZMAZ İŞ KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİ
EKONOMİ Haberi


BAŞKAN SAYIM AZMAZ: İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞ KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ALANLARDAN BİRİDİR. AZMAZ: BİRLİKTE, DAHA GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI YARATABİLİRİZ

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Sayım Azmaz, inşaatlarda iş kazalarının önlenmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özellikle inşaat sektöründe yaşanan iş kazalarında dikkatli olunması gerektiğini anlatan ve kazaları önlemek adına yapılan çalışmalardan bahseden AKAMDER Başkanı Azmaz, iş güvenliği konusunun önemine dikkat çekti.

 

 BAŞKAN AZMAZ: İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ

Özellikle son zamanlarda artan iş kazalarının üzücü ve yıkıcı olduğunun altını çizen Başkan Azmaz, “Tüm paydaşlarımızı ve sektördeki diğer firmaları, iş güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya ve gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Birlikte, daha güvenli bir çalışma ortamı yaratabiliriz” diye konuştu.

 

“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”

İnşaat sektörünün ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu ifade eden Başkan Sayım Azmaz, “Ancak, son zamanlarda yaşanan iş kazaları bizleri derinden üzmektedir.Dernek olarak, iş güvenliği konusunu en öncelikli konularımız arasında görüyor ve bu alandaki sorumluluğumuzu ciddiyetle yerine getiriyoruz” dedi.

 

AKAMDER Başkanı Sayım Azmaz yaptığı basın açıklamasında iş kazalarının önlenmesi için alınan tedbirleri de anlatarak şu ifadelere yer verdi:

“1. Çalışan Eğitimi: Tüm çalışanlarımıza düzenli olarak iş güvenliği eğitimleri vermekteyiz. Bu eğitimler, çalışanlarımızın iş güvenliği konusunda bilinçlenmelerini ve olası tehlikeler karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretmektedir.

2. Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Kullanımı: Çalışanlarımızın tümü, işlerinin gerektirdiği kişisel koruyucu donanımları (baret, iş ayakkabısı, emniyet kemeri vb.) eksiksiz kullanmaktadır. KKD’lerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve yenilenmesi sağlanmaktadır.

3. Düzenli Denetimler: İş sahalarımızda düzenli olarak iş güvenliği denetimleri yapılmakta ve tespit edilen riskler hızla giderilmektedir. Bu denetimler, hem iç denetim ekiplerimiz hem de bağımsız denetim firmaları tarafından gerçekleştirilmektedir.

4. Risk Değerlendirme: Her proje başlamadan önce, potansiyel riskler analiz edilmekte ve gerekli önlemler alınmaktadır. Bu süreç, kazaların önlenmesi adına kritik bir adım olarak görülmektedir.

5. Acil Durum Planları: Olası acil durumlar için hazırlıklı olmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda, her şantiyemizde acil durum planları hazırlanmış olup, bu planlar düzenli olarak tatbikatlarla test edilmektedir.”

“İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİ ADINA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Azmaz açıklamasına şu şekilde devam etti, “İş kazalarının önlenmesi, sadece çalışanlarımızın sağlığını korumakla kalmayıp, projelerimizin güvenli ve verimli bir şekilde tamamlanmasını da sağlamaktadır. Bu bilinçle, iş güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir kılınması için çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak, tüm paydaşlarımızı ve sektördeki diğer firmaları, iş güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya ve gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Birlikte, daha güvenli bir çalışma ortamı yaratabiliriz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, AZMAZ, İŞ, KAZALARINA, DİKKAT, ÇEKTİ, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı