301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Mayıs 2022 - Cumartesi 21:39 Bu haber 244 kez okundu
 
BAŞKAN KARALAR; TAHMİN EDEMEDİK
BAŞKAN KARALAR; TAHMİN EDEMEDİK
GÜNDEM Haberi


ASKİ’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu üzerine eleştirilerde bulunan Cumhur İttifakı üyelerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Pozantı’da altyapıyı yenileyeceklerine” dair verdiği sözün hatırlatılması üzerine, “Pandeminin iki yıl süreceğini; Pozantı’nın 180 milyon TL olarak hesap ettiğimiz kanalizasyon işinin şimdi 540 milyon TL olacağını tahmin edemedik. Yani burada doların 7 liradan 14-15 liraya çıkacağını mı konuşalım? Buruda demirin ve çimentonun 4 kat arttığından mı söz edelim? Maliyetlerin birkaç kat arttığını mı söyleyeyim? Yatırım durmaz; ama zorunlu olarak ertelenir. Çünkü yoktan var etmek Yüce Allah’a mahsustur. Salavat kuvvete bağlıdır.” dedi.

“İLÇELERE DAHA FAZLA HİZMET SUNDUK”
Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5. Oturumunda Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedilen rapor toplam meclis üyesi sayısının 3/4’ünün ret oyu kullanmaması nedeniyle onaylandı. Rapor üzerine eleştirilerde bulunan Cumhur İttifakı üyelerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İlçe Belediye Başkanlarının “Merkeze çok hizmet yapıldı; ilçeler ihmal edildi” iddiasının doğru olmadığını; tam tersine ilçelere daha fazla hizmet sunulduğunu ifade etti.


“ASKİ’DEKİ TASARRUF TAKDİR ELMELİ”
ASKİ’de gerçekleştirilen 64 milyon TL tasarrufun takdire şayan olması gerekirken yine eleştiri konusu olduğunu vurgulayan Karalar, “Yaptığımız enerji yatırımlarından dolayı geçen seneki fiyatlarla ASKİ yılda 64 milyon TL daha az para ödüyor. Atık tesisimizde yeni bir enerji yatırımına müsaade ederek, her ay 5 milyon TL ödediğimiz atık toplama bedelini tasarruf edecek hale geldik. Dolar, nüfus ve atık arttıkça bu rakam artacak. Biyoenerji arızalıydı; o tesisi çalışır hale getirdik. Bunlar güzel işler. Zaten Belediyenin şartları bu şekilde düzeliyor.” şeklinde konuştu.


“KREDİ KULLANMAYAN BELEDİYE VAR MI?”
“Projeleri yurt dışı kredileriyle yürütüyorsunuz” yönündeki değerlendirmelere tepki gösteren Karalar, “Kredi kullanmayan belediye var mı? Sen yapılan işe bak. Eski projeleri bitireceğiz; yeni işler de yapacağız. ASKİ’de yapılan yatırımların yüzde 20’sini kredilerden, yüzde 80’nini öz varlıklarımızla gerçekleştiriyoruz. Geçen dönem 4 milyar Japon Yeni kredi aldık. Yine meclisimizin onayıyla 2 milyar daha Japon Yeni kredi temin edildi. Dolayısıyla JİCA’dan aldığımız kredileri faiziyle tıpış tıpış ödeyeceğiz. Bu ay sadece 22 milyon JİCA ödemesi yaptık. 7 yıl önce alınan kredileri ödüyoruz.” diye konuştu.


 “HİZMETLERİ AKSATMADIK”
ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş, pandemiye rağmen kentte hiçbir vatandaşı susuz bırakmadıklarını kaydetti. Yatırım açısından dolu dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirten Vursavuş, “Yöneticilerimizin tamamı Covid geçirdi. Ama hiçbir hizmeti aksatmadık. 950 milyon TL olan 2021 gelir bütçemiz 922 milyon (yüzde 97) olarak gerçekleşti. Gider bütçemiz 1 milyar 150 milyon TL; gerçekleştirmemiz 1 milyar 26 milyon TL. (yüzde 89)” dedi.

“BİR DE TEŞEKÜR EDİN”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek ise Cumhur İttifakı’nın eleştirilerine karşı çıkarak, “Bu Belediyenin nasıl devir alındığı belli. Eksi bütçelerden artıya geçen ASKİ’yi bir de teşekkür edin. Üç yıldır ASKİ hiç mi bir proje gerçekleştirmemiş. Konuşurken biraz vicdani olmak gerektiğini düşünüyorum. Ne olursa olsun ASKİ elinden geleni yapmıştır. 50 yıldır Karataş’ta bir arıtma yapılsın diye konuşuluyor. Şimdi yapılıyorsa buna teşekkür edilmez mi?" şeklinde konuştu. 


“ÜÇ YILDIR SORUYORUM”
AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan ise konuşmasında, “Aladağ’ın ihalesi yine SUKAP tan hibe ve kredi ile İLBANK tarafından yapılıyor. Yumurtalık, Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu da çok büyük ihtimalle yine SUKAP ve JİCA dan yapılacak iken siz bütçeye koyduğunuz bu 15 milyon TL’yi ne yapacaksınız. 3 yıldır soruyorum. Çalışmayan ve Adana’nın da içme suyunun karşılandığı Çatalan’a karışan Tufanbeyli Atıksu arıtma tesisini ne yaptınız?” dedi.


“BİR ÇALIŞMA GÖRMEDİK”
MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ ise ASKİ’nin çok acil kırsal bölgelerde tarımsal üretimi desteklemek için küçük sulama göletleri yapması gerektiğini vurgulayarak, “Şu ana kadar herhangi bir çalışma görmedik. En azından birkaç tane örnek proje yapmaları gerekir. Damlama sulama sistemini cazip hale getirmemiz gerekiyor. Faaliyet raporunu inceledikten sonra, hala birçok projelerin yapım aşmasında olduğu veya yapılmadığını görüyoruz. Belediye Başkanımızın ve ASKİ Genel Müdürümüzün gayretli çalışmalar yapmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, KARALAR;, TAHMİN, EDEMEDİK,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı