301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Temmuz 2022 - Perşembe 22:58 Bu haber 472 kez okundu
 
Başkan Nennioğlu Biri Bizi Gözetliyor 112
Başkan Nennioğlu Biri Bizi Gözetliyor 112
SAĞLIK Haberi


Ambulanslara takılan Kameralar hakkında Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU basın açıklaması düzenledi.
 Başkan NENNİOĞLU "2018 yılında Ambulans Kazalarının Engellenmesi Konusunda Acil Sağlık  Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu yazının üzerinden yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen ilgili yazının diger maddeleri tam anlamıyla uygulanmıyorken bugünler de 112 ambulanslarının sürücü kabin içini ve yolunu gösteren görüntü&ses  aktarımı yapan kameralar takılmaya başlanmıştır.

Ambulans kazalarını önleme adına takılan kameraların ses aktarımı yapmasının kazalar ile ilişkisi kurulamamıştır.
Ayrıca ambulansın diğer yönleri yani arka ve yan açılar kamera kaydına alınmazken sürücü kabinin kayda alınması manidardır.

Ses ve görüntü kaydının anlık aktarıldığı bir sistemin olması oluşabilecek bir kazanın sebebinin incelenmesinden çok Biri Bizi Gözetliyor hissini çalışanlar üzerinde oluşturmaktadır." dedi.
Konun Çözümlerini sıralayan NENNİOGLU 
"Sorun belli bu saatten sonra çözüm nedir ?
Sürücü kabini kamerasının mümkünse kaldırılması mümkün değilse ses aktarımı özelliğinin kaldırılması eğer buda yapılmayacaksa illerde ki idareci ve teknik personellere anlık izlenmelerin yapıldığı sisteme giriş yetkisinin kaldırılmasıdır. 
Bir kaza olur ve bu kayıtlara ihtiyaç duyulacak olursa Bakanlığımızın Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden kayıtların resmi kanallar aracılığıyla istenmesi olacaktır.
Bu sistem yetkisi sadece bakanlıkta olduğu takdirde personel üstünde ki BBG algısı bir nebze olsun kırılacak ve huzurlu çalışma ortamına tekrar kavuşulmuş olunacaktır." dedi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün soruna karşı çözüm önlerine nasıl yaklaşacağı Sağlık çalışanları tarafından merak edilmekdir.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Nennioğlu, Biri, Bizi, Gözetliyor, 112,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı