|
||
| BAŞKENTTE ADANA RÜZGARI! | ||
| BAŞKENTTE ADANA RÜZGARI! | ||
| KÜLTÜR SANAT Haberi | ||
![]() |
||
Adana Vakfı’ndan Gövde Gösterisi Tadında İftar ANKARA – Adana Vakfı ve Başkent Adanalılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen geleneksel Ankara İftar Programı, yüzlerce Adanalıyı bir araya getirdi. Ankara’da sivil lobicilik faaliyetlerinin yeni merkezi olmayı hedefleyen Adana Vakfı, ilk büyük etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajı verdi. Adana’nın Ankara’da bir adresi olduğunu özellikle vurgulandı. Ankara’daki Sebilürreşad Fuaye Salonu, Ramazan ayının manevi atmosferinde tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Adana Vakfı Başkanı Fatih Bayhan ve Başkent Adanalılar Derneği Başkanı Mustafa Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, siyasetten yüksek yargıya, bürokrasiden sivil topluma kadar geniş bir katılım sağlandı. "Adana'nın Geleceği İçin Sivil Lobicilik" Programın açılışında konuşan Adana Vakfı Başkanı Fatih Bayhan, vakfın stratejik önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Ülkenin idari kararlarının alındığı Başkent'te, Adana'nın geleceğini ilgilendiren konularda sivil lobicilik faaliyetlerini üstleneceğiz. Adana Vakfı, Ankara genel merkeziyle bir koordinasyon merkezi olacak ve bu tür buluşmaları daha sık hale getireceğiz. Adana’nın sahipsiz olmadığını her platformda dile getireceğiz." Başkent Adanalılar Derneği Başkanı Mustafa Aslan ise gösterilen ilginin Adanalıların Ankara'daki sesini daha gür çıkaracağını vurguladı. Siyaset ve Bürokrasiden Yoğun Katılım Geceye Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Sadullah Kısacık ve Yakup Budak bizzat katılarak hemşehrileriyle buluştu. Ayrıca Bakanlıklar ve yüksek yargı organlarında görev yapan Adanalı bürokratlar, komşu illerin dernek başkanları ve çok sayıda davetli salonda yerini aldı. Eski Orman Bakanı Halit Dağlı video mesajla, Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayşe Sibel Ersoy ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ise telgraflarıyla dayanışmaya destek verdi.
Kültürel Şölen ve Adana Lezzetleri İftar programı sadece bir yemek organizasyonu değil, aynı zamanda bir kültür şölenine dönüştü:
Yeni Yönetim Kurulu Tanıtıldı Gecenin sonunda Adana Vakfı’nın yeni yönetim kurulu üyeleri; Fatih Bayhan, Mustafa Aslan, Abdülkadir Sarı, Mustafa Tümer ve Dr. Ömer Faruk Yavuz kamuoyuna tanıtıldı. Organizasyon, önümüzdeki dönemde Ankara’da Adana lobisinin daha aktif olacağının sinyallerini vererek sona erdi.
|
||
|
||
| Etiketler: BAŞKENTTE, ADANA, RÜZGARI!, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








