301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2021 - Çarşamba 21:15 Bu haber 306 kez okundu
 
’Beyaz altın’ı kuraklık vurdu
’Beyaz altın’ı kuraklık vurdu
EKONOMİ Haberi


Bu yıl alım fiyatı ile Çukurovalı çiftçilerin yüzünü güldüren pamukta hasat mesaisi başladı. Kuraklıktan verimin düştüğünü belirten üreticiler, açıklanan fiyattan ise memnun.

Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Nalbant Mahallesi’nde "beyaz altın" olarak adlandırılan pamuk hasadı başladı. Çiftçiler bu yıl kuraklık ve sıcaklar nedeniyle pamuk veriminde yüzde 40 düşüş yaşandığını söyledi.

Çiftçi Selim Ünal, "Bu yıl kuraklık ve sıcaklar nedeniyle pamukta verim düşük. Açıklanan fiyat güzel ama dönümde 100 kilogram düşüş var" dedi.

Ercan Topaloğlu ise 400 dönüm araziye pamuk ektiğini belirterek, "Bu yıl verim düşük ama açıklanan fiyat güzel. Pamuğun maliyeti çok. Bir de sulama için kullandığımız için elektrik faturaları bizi zorluyor. Faturayı ödemezsek kesilebiliyor. Çiftçi ürününü sattıktan sonra parası oluyor, her ay para bulma şansımız yok. O nedenle girdilerin biraz daha düşük maliyette olması bizlerde üretimi artırır" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ’Beyaz, altın’ı, kuraklık, vurdu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı