301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Mart 2021 - Pazar 19:13 Bu haber 269 kez okundu
 
Birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun…
Birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun…
ADANA Haberi


Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi (AKKK Meclisi) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yaptığı basın açıklaması yaptı.

Adana Kent konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ya da, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanan bugün: 1857 yılında ABD'nin New York Eyaletinde bir tekstil fabrikasında; şartlarını iyileştirmek adına başlattığı grev ve ayaklanma sonucunda 123 işçi kadının yanarak ölümüyle sonuçlanmış bugünü, Birleşmiş Milletler 1977 yılında tarihe kanlı olarak geçen bu olayı Uluslararası bir gün olarak "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" ya da "Dünya Kadınlar Günü" ilan etmiştir.

Dünya’da bugün için insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Kadınlar günü kadın hakları hareketinin ortak bir noktasıdır.

İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cinsten ibarettir. Bütünlük arz eden bu kütlenin bir parçasının ilerletilip öteki parçası ihmal edilirse; kütlenin bütünlüğü bozulur.

Mümkün müdür ki cismin yarısı toprağa zincire bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? Mustafa Kemal Atatürk, bu sözleriyle  de kadın-erkek eşitliğini çok iyi vurgulamıştır.

Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurarken Cumhuriyet’in geleceğini, toplumun aydınlık ve çağdaş yarınlarını kadının mahkum olduğu cehaletten kurtarılmasında olduğunu “Yeryüzünde Gördüğünüz Her Şey Kadının Eseri” sözleriyle ifade etmiştir.

Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir; bunun gereklerinden biride kadınların her konuda yükselmesini sağlamaktır bu ifadeyle kadının toplumdaki yerini, değerini her fırsatta vurgulamış ve çağdaşlarımızdan çok daha önce elde ettiğimiz haklarımızı çıkarttığı yasalarla güvence altına almıştır

Ülkemizde ilk kez 1921 yılında kutlaması gerçekleştirildi, bugüne değin çeşitli ülke koşullarına bağlı olarak süreçlerden geçerek kutlamaları devam etmektedir.

 Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren kadının sosyal, ekonomik ve siyasal konumunu iyileştirici uygulamalar devam etmektedir. Kadının, aralıksız mücadele sürecinde toplumsal rolün de değişmesi gereken ve hakettiği yerde olmasına dair mücadelesi bugünkü koşullarda da devam etmektedir.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi (AKKK Meclisi) olarak da kadının olması gereken rolüne varlığıyla katkı sunmaya devam edecektir.

Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.*

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Birlik,, dayanışma, ve, mücadele, günü, kutlu, olsun…,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı