301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Haziran 2022 - Cuma 23:12 Bu haber 237 kez okundu
 
Biyoteknoloji Merkezi, Kanser Araştırmalarına Yönelik Hücre Kültürü Kursu Verdi
Biyoteknoloji Merkezi, Kanser Araştırmalarına Yönelik Hücre Kültürü Kursu Verdi
EĞİTİM Haberi


Kanser Araştırmalarına Yönelik Hücre Kültürü Kursu Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kanser araştırmalarına ilgi duyan uzman doktorlar, çocuk ve erişkin onkologları, diyetisyenler ve biyoteknoloji alanında eğitimleri süren doktora öğrencilerinden oluşan 12 katılımcı, teorik eğitimin ardından uygulama laboratuvarlarında 8 eğitmenin eşliğinde deneyleri bizzat kendileri yapacak şekilde eğitim aldı.

 

Önce Teorik Bilgi Aldılar Sonra Laboratuvarlarda Bizzat Uygulama Yaptılar

Yoğun geçen programa tüm katılımcıların, tüm eğitimlere eksiksiz devam ettikleri kursun organizatörü Biyoteknoloji Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Saygıdeğer, kursta kanser araştırmalarında hücre kültürü kullanım alanları, fayda ve sınırlılıklarını anlattı. Doç. Dr. Saygıdeğer, hücrelerden elde edilen DNA, RNA, Protein gibi biyolojik moleküllerin eldesi ile kullanım amaçlarına değindi.

Dr. Burcu Saygıdeğer Demir tarafından hücre kültürü ekipmanları, minimum gereklilikler, hücre kültüründe kullanılan kimyasal ve solüsyonlar; Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Göktürk tarafından hücre kültüründe karşılaşılan kontaminasyon tipleri ve başa çıkma yöntemleri; Gaziantep Üniversitesi Solunum Biyolojisi Anabilim Dalından Dr. Demet Kahraman tarafından hasta örneklerinden primer kültür yapma tekniklerini anlatıldı.

Kursun pratik bölümünde ise doktora öğrencileri kanser dokuları ile uygulama yapma imkânı bulurken, çeşitli antikanser ilaçlarla toksisite çalışmaları, motilite ve koloni oluşturma deneyleri gerçekleştirdi. Kursu başarıyla tamamlayanlara Biyoteknoloji Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bekir Bülent Arpacı tarafından sertifika takdim etti.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Biyoteknoloji, Merkezi,, Kanser, Araştırmalarına, Yönelik, Hücre, Kültürü, Kursu, Verdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı