301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Kasım 2021 - Cumartesi 21:18 Bu haber 555 kez okundu
 
BULGARİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLARIMIZA ÇAĞRI "OY'UNU KULLAN KİMLİĞİNE SAHİP ÇIK."
BULGARİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLARIMIZA ÇAĞRI "OY'UNU KULLAN KİMLİĞİNE SAHİP ÇIK."
DÜNYA Haberi


Bulgaristan  Cumhurbaşkanlığı ve Parlamenterler Seçimleri kapsamında Adana'da yaşayan Balkan Türkleri de Adana Balkan Türkleri Derneği'nde kurulacak sandıkta oy kullanacak.

Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, uzun zamandır Bulgaristan çifte vatandaşlarının evleri tek tek gezerek tespit ettikleri kişiler için Adana'ya sandık kurulması konusunda mücadele verdiklerini söyledi. Aziz Sağıroğlu, Bulgaristan'da yaşayan Türk soydaşlar için 'Oyunu Kullan Kimliğine Sahip Çık' sloganıyla tüm Bulgaristan çifte vatandaşlarını sandığa davet etti.

14 Kasım Pazar Günü  yapılan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamenterler Seçimlerinde daha önceki yapılan seçimde  hükümetin kurulamaması üzerine tekrarlanan seçimde ayrıca Türk  Asıllı olan Hak Ve Özgürlükler Hareketi Lideri Mustafa KARADAYI'nın da  Cumhurbaşkanı Adayı olduğu Cumhurbaşkanlığı  Seçimlerinde Türk seçmenlerine daha büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Sağıroğlu, "Bulgaristan'da geleceğimiz için, emekli maaşlar, pasaportlarının devamı, vatandaşlık haklarının sürekli hale dönüştürülmesi, Türkçe eğitim problemleri yönünde bu seçim biz Türkler için çok önem arz etmektedir.  Pandemi nedeni ile Geçmiş seçimlerde  sandığa katılım oranı düşüktü. Tekrarlanan bu seçimde sandık Adana Balkan Türkleri Derneğimizde tekrardan kurulacaktır. Bu seçimde sandığa oy kullanma katılımının yoğun olmasını bekliyoruz. Ayrıca Seçmenlerimizin  sandığa ulaşmaları için her türlü hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Sağıroğlu, geçen seçimde Türk milletvekili sayısının 30'u bulduğunu kaydederek, "Bu seçimde bunun üzerine 15 milletvekili ilave yaparak Bulgaristan parlementosunda temsil edilme oranımızı 45'in üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyoruz. Sandığın Adana'da kurularak yapılan çalışmalarda gece, gündüz emek veren Balkan Türk'ü hemşehrilerimize teşekkür ederim. Türkiye'de 350 bin Bulgaristan soydaşımızın hiç üşenmeden önlerine konulan sandığa koşarak gelecekleri için oylarını kullanmalarını, kimliklerine sahip çıkmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. ,

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BULGARİSTAN, ÇİFTE, VATANDAŞLARIMIZA, ÇAĞRI, "OY'UNU, KULLAN, KİMLİĞİNE, SAHİP, ÇIK.",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı