301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Nisan 2022 - Perşembe 22:45 Bu haber 486 kez okundu
 
Burak Tamdoğan Erkan Koleji’nde; Olmakla ilgilenmeyin, yapmakla ilgilenin
Burak Tamdoğan Erkan Koleji’nde; Olmakla ilgilenmeyin, yapmakla ilgilenin
EĞİTİM Haberi


Oyuncu Burak Tamdoğan, Adana’nın eğitimdeki markalarından Erkan Koleji’nin öğrencileriyle bir araya geldi. Erkan Eğitim Kurumları Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Aycan Tezcan Korkut’un koordinatörlüğünü yürüttüğü “Geleceğine Yön Ver Projesi” kapsamındaki Kariyer Günleri’ne ünlü oyuncu Burak Tamdoğan konuk oldu. Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen program, Erkan Koleji Merkez Kampüsü’nde Rehber Öğretmen Tülin Kiraz moderatörlüğünde gerçekleşti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayarak, keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Tamdoğan, öğrencilere sadece meslek seçiminde değil, hayatın her alanında yaptıkları veya yapacakları işlerin aynı zamanda tüketicisi olmalarını önerdi. Tamdoğan, “Yaptığınız şeyin tüketicisi olmanız gerekiyor. Tüketicisi olmadığınız bir şeyin üreticisi olamazsınız. Tiyatroya gitmiyorsanız oyuncu olamazsınız. Emek vermediğiniz, eğitim alamadığınız ve bundan zevk alamadığınız işi yapamazsınız.

Bunun yanında olmakla ilgilenmeyin, yapmakla ilgilenin. Zira, olmak bir şeyi yapmak manasına gelmiyor. Ama bir şeyi yapıyorsanız zaten oluyorsunuz” dedi. 16 yaşından bu yana sahnede olduğunu, her sahneye çıkışında heyecanlandığını bildiren Tamdoğan, “Heyecan çok önemli. Bu heyecan sizi aynı zamanda diri tutuyor. Yaptığınız şeye saygınız da olmalı, saygınız yoksa ne kendinize ne başkasına saygı duyamazsınız. Kendinize değer verin, sevin. Kendini sevmeyen kimseyi sevemez. Bunun için kendinize emek de verin” diye konuştu. Sanatın önemine de değinen Tamdoğan, “Sanat insanın gelişiminde çok önemli bir noktadır. Kavramsal düşünceyi, empati kurmayı öğretir. Empati, vicdanımızı yaratan şeydir. Bizler vicdanlı olmadığımız zaman herhangi bir hayvandan farksızız. İnsan olarak dünyada her canlı kadar kıymetliyiz. Fakat birbirimize zulüm çektirmememiz için iyi bir vicdana sahip olmamız gerek. Bunun için de empati kurabilmemiz, kavramsal düşünebilmemiz gerekiyor. Zeka düzeyimiz ne olursa olsun, kavramsal düşünce biraz etraflıca düşünmeyi, bir şeyi başkasının gözünden de başka başka görmeyi öğretir. Bir şeyi başka şekilde olabileceğini anlatır. Bunun için sanata ihtiyaç vardır” diye konuştu. Günün anısına plaket ve çiçek takdim edilen Tamdoğan, öğrencilerle selfie yaptı, fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Burak, Tamdoğan, Erkan, Koleji’nde;, Olmakla, ilgilenmeyin,, yapmakla, ilgilenin,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı