301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Kasım 2021 - Cuma 19:43 Bu haber 207 kez okundu
 
Büyükşehir Halka Derman Oluyor!
Büyükşehir Halka Derman Oluyor!
GÜNDEM Haberi


Özel Haber; Fatoş TEKBAŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu yana rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal belediyecilik kapsamında ve toplumun, şehrin diğer sorunlarının çözümü için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Karalar, "Belediye başkanlığı yaptığımız süre içerisinde sorunlarla ilgili doğru çözümler bulmak ve hızlı hareket edebilmek için toplumun bütün kesimleriyle diyalog içinde olduk. İlgili meslek odalarımız, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla sürekli diyalog içinde, iş birliği yaptık. Böylece karşılaştığımız sorunlarla ilgili günün koşullarına uygun, hızlı çözümler üretmeye çalıştık. Halkımızın derdine derman oluyoruz. Yoğun göç yükümüzü artırıyor" dedi.

Adana Büyükşehir belediyesi olarak her alanda halka hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, Adana'ya diğer belediyelerden az para gönderildiğini iddia etti.
Karalar, Adana Büyükşehir Belediye meclis oturumlarında, meclis üyelerine; "Gelin bu yanlışı birlikte düzeltelim. Adana nüfus olarak Mersin'den 500 bin, Hatay'dan 700 bin fazla ama Mersin, Adana'dan her ay 50 milyon lira fazla para alıyor" dedi.
Mersin ve diğer illerin para almasına karşı olmadığını ifade eden Karalar, "Ortada yanlış bir durum var, onun giderilmesini istiyoruz" diye meclisten destek istedi.

ETKİNLİKLER

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci kuruluş yıldönümü 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Yunus Uğur'un isminin verildiği okulda kutlandı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. Yılı, etkinliklerle anıldı.
5 Ocak Adana’nın kurtuluşu, milli bütün bayramların coşkuyla anılması, ve ayrıca festivallerle de halkın yanında oldu. 


ADANA İÇİN SİYASET DIŞI ÇALIŞIYORUZ

Başkan Zeydan Karalar, Adana'nın geçmişte kısır didişmelerden çok zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi: "Seyhan Belediye Başkanlığı dönemimizden bu yana, kentin bütün dinamikleriyle ortak paydada buluşuyoruz. İşimiz gücümüz Adana ve siyaset dışı çalışıyoruz. Adana şu anda bir bütün. Biz alışılagelmiş belediye başkanlığı yapmıyoruz. 5-10 yıl öncesine kadar Adana ulusal medyada daha çok olumsuzluklarla yer alırdı. Şimdi öyle değil.
 Adana'nın güzellikleri, festivalleri konuşuluyor. Bunda herkesin katkısı var. Adana'nın değerlerini anlatmaya çalışıyoruz. Adana'ya daha fazla yatırım yapılmasını istiyoruz. Söz konusu Adana ise gerisi teferruat. "

ZEYDAN KARALAR ADANA’NIN SORUNLARINA TEKER TEKER NEŞTER VURUYOR

Maç günlerinde stada gidiş ve gelişte yaşanan trafik ve otopark çilesi sona eriyor
Başkan Zeydan Karalar, maç günleri stadyum yolunda ve çevresinde yaşanan trafik çilesine son verecek yol yapımı ve otopark hazırlanması hizmetlerinin tamamlandığını açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentte trafik sorununu azaltmak için; bilim insanları, kent dinamikleri ve halkla birlikte Ulaşım Ana Planı hazırlayıp, yeni yollar yapmaya, alt ve üstgeçitler planlayıp, kentin 50 yıllık geleceğine damga vuracak projeler hazırlamaya kadar çok sayıda işi eş zamanlı uygulamaya geçiriyor.
 
Çukurova Üniversitesinden eski hayvan barınağına giden yolun yeniden planlanarak trafiğe kazandırılmasıyla ve yeni bağlantı yolu yapılmasıyla; maç oynanan gün stadyuma gelen Adanalıların ve bölge sakinlerinin yaşadığı trafik sorunu azalacak.

KADIN VE AİLE ÖNEM
Kadınların, çocukların ve dezavantajlı kesimlerin sorunlarına daha etkin yaklaşabilmek için hizmet içi eğitimler sürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı; kadına, çocuğa ve aile bireylerine yönelik sorunlarda daha etkin olabilmek için hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor. Personel; Hayata Destek Derneği tarafından Kurumsal Kapasite Geliştirme eğitimi aldı. Çocuk Güvenliği Eğitimi ve Çocuk Hakları ve Çocuk Koruma konulu eğitime Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan ilgili personel de katıldı.  

BÜYÜKŞEHİR HER  ALANDA VAR

Başkan Zeydan Karalar ve ekibi kısıtlı imkanlara rağmen, her alanda hizmet vermeye ve halkın içinde olmaya devam ediyor. Aile, çocuk, gençlik, eğitim, derman ekibi, zabıta, Altın Koza etkinlikleri, rutin belediyecilik hizmetleri ile Adana halkının sorunlarına derman olmaya çalışıyor… 

DERMAN YOLLARDA
Bu nedenle Derman ekibi gece gündüz demeden, şehir içi ve şehir dışı kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların ayağına hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyor.
 Aski’nin filosuyla, büyükşehirin otobüs kervanıyla ve Derman ekibi halkın derdine her zaman derman olmaya devam ediyor.
Başkan Karalar Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gibi her kesim gönlüne girmenin yollarına da bakıyor. 
Her kesimi kucaklamaya devam edeceklerini, bir belediye başkanı olarak herkesin belediye başkanı olduğunun altını özenle çiziyor. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Büyükşehir, Halka, Derman, Oluyor!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı