301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ekim 2021 - Pazar 21:21 Bu haber 332 kez okundu
 
"Çarpıntı" sergisi Adana’da açıldı
"Çarpıntı" sergisi Adana’da açıldı
KÜLTÜR SANAT Haberi


Ressam Safter Çevirgen’in “Çarpıntı” isimli resim sergisi Adana’da açıldı.

Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde Maya Princess Otel’de açılışı yapılan sergiye Adanalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ressam Safter Çevirgen, daha önce açtığı sergilerin devamı niteliğindeki eserlerinde bilinçaltının karmaşıklığını yine bakışlarla anlatıyor. "Kişi çevresinin ortalamasıdır" diyen sanatçı, eserlerinde, kalabalıkların oluşturduğu değersizlik hissi, amaçsızlığı, kargaşayı ve yalnızlaşmayı işlediğini belirtti.

Kişinin seviyesini etkileşim içinde olduğu bireylerin belirlediğini vurgulayan Çevirgen, alışılageldiği üzere kendine has tarzı, bazen bir kuşun gözünden hüznü, bir sokak hayvanının gözünden yalnızlığı ya da dalgın, korkulu insan gözlerini seyircileriyle buluşturduğunu ifade etti.

Sergi sorumlusu Serdar Akarsu ise, uzun yıllar sanat organizasyonları gerçekleştirdiğini, sanatçı Safter Çevirgen’in resim sergisini Adana’da sergilemekten dolayı çok mutlu olduğunu, bu şehrin sanatsal yaşamına daha fazla katkı sunma adına faaliyetlerini sürdürmekten dolayı mutluluk duyacağını kaydetti.

"Çarpıntı" sergisi 9 Ekim Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Çarpıntı", sergisi, Adana’da, açıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı