301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mayıs 2022 - Cuma 22:02 Bu haber 189 kez okundu
 
Çelebi: Kaftancıoğlu kararının hedefinde demokrasiye inanan muhalefet var
Çelebi: Kaftancıoğlu kararının hedefinde demokrasiye inanan muhalefet var
SAĞLIK Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, partisinin İstanbul İl Başkanı  Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karara tepki gösterdi. Çelebi, “Bu karar demokratik siyasete vurulan bir darbedir. Kararı sadece Canan Kaftancıoğlu’na verilmiş bir ceza olarak değerlendirmiyoruz. Kararın hedefinde demokrasiye, demokratik siyasete inanan tüm siyasi partiler ve toplumsal muhalefet vardır” dedi. 

CHP Adana İl Örgütü yönetim kurulu ve üyeleri ile partililer, Heykelli Park’ta biraraya gelerek Kaftancıoğlu’na verilen kararı protesto etti. CHP İl Başkanı Çelebi, burada yaptığı konuşmada, yargı sopasının muhalefeti susturmak ve baskılamak için iktidar erki tarafından kullanılmasına asla göz  yummayacaklarını ve baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi. Çelebi, bu cezalar, yasaklar ve baskılar üzerinden siyasi bir kazanç elde etmeye çalışanların hesaplarını, halkın da desteği ile sandıkta bozacaklarını kaydetti. Çelebi, “Demokratik yollarla seçim kazanamayacağını anlayan, seçimde uğrayacağı hezimetten korkan, vatandaşın hiçbir sorununa çözüm üretemeyen tükenmiş bir iktidarın, gücü kaybetmemek için yaptığı son çırpınışlara tanıklık ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Dün Gezi davası, bugün ise Kaftancıoğlu kararı ile yargının nasıl siyasallaştığının gözler önüne serildiğini ileri süren Çelebi, “Görünen o ki yakın zamanda yapılan Adalet bakanı değişikliği ile, siyasetin yargı üzerindeki vesayetini arttırmak hedeflenmiş.” dedi. Çelebi, şunları kaydetti: “Toplumun büyük çoğunluğu yargıya güvenini kaybetmiş durumda. 20 yıllık AKP iktidarının en fazla hasar verdiği kurum yargıdır ve bu yüzden sadece siyasette değil her alanda haksız hukuksuz kararlarla karşılaşmaya devam ediyoruz.  Halkımız asla umutsuzluğa kapılmasın! Bu adaletsizliklere, yasaklara, baskılara ve korku düzenine hep birlikte son vereceğiz. Fikirlerin özgürce ifade edilebildiği, eleştirilerin hoşgörüyle karşılandığı, demokratik hakların rahatça kullanıldığı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Bırakın onlar yasaklardan, baskıdan, siyasallaşmış yargıdan medet umsunlar; bizler umudu, sevgiyi ve barışı örgütleyeceğiz! Yapılacak olan ilk seçimde bu adaletsiz düzene son vereceğiz!”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çelebi:, Kaftancıoğlu, kararının, hedefinde, demokrasiye, inanan, muhalefet, var,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı