301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Eylül 2021 - Cuma 14:19 Bu haber 641 kez okundu
 
CEVİZ AĞACI FİLMİNE İTALYA’DAN İKİ BÜYÜK ÖDÜL
CEVİZ AĞACI FİLMİNE İTALYA’DAN İKİ BÜYÜK ÖDÜL
KÜLTÜR SANAT Haberi


TORİNO UNDERGROUND FİLM FESTİVALİNDE CEVİZ AĞACI RÜZGARI

 

İtalya’nın önemli festivallerinden olan ve bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Torino Underground Film Festivalinin yarışma programında bu yıl 13 Kurmaca, 16 Belgesel, 51 Kısa film yer aldı. 31 Uzun metraj filmin de yarışma dışı olarak gösterildiği festival bu yıl hibrit olarak yapıldı. Filmler hem sinemalarda gösterildi hem de ulaşamayanlar online olarak izleme şansına oldu. Festivalde Türkiye’yi senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı Ceviz Ağacı filmi temsil etti. 

 

 

 

İlk Türkiye-İran ortak yapımı sayılan Ceviz Ağacı filmi festivalden en iyi film ve en iyi Kurgu Ödüllerini aldı. Kurgu ödülünü daha evvelden Bahman Gobadi’nin Kaplumbağalar da Uçar ve Daryush Mehrcuyi’nin Armut ağacının filmlerinin kurgusuyla adından söz ettiren İranlı Usta Kurgucu Mostafa Khergepoush aldı. Ödül törenine online olarak bağlanan yönetmen Faysal Soysal jüriye seçiminden dolayı teşekkür ederken özellikle Kurgucu Mustafa’nın ödül almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken bütün film ekibinin emeğinin büyük olduğunu hatırlatıp film ekibine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Şiirsel İtalyan sinemasından da büyük ilham aldığını söyleyen yönetmen Soysal, Şiirsel Sinema’nın henüz ölmediğini ve bir gün küllerinden yeniden dirileceğine de filminin gösterim öncesinde yaptığı söyleşide göndermelerde bulundu.

 

 

 

İlk Türk-İran ortak yapımı olan Ceviz Ağacı filminin çekimleri Türkiye’de Sinema Genel Müdürlüğü’nün, Trt’nin ve bazı yerel kuruluşların katkıları ile gerçekleşirken Post-Prodüksiyonu İran’ın köklü kurumu olan Farabi Cinema Foundation’ın film fonu ile gerçekleşti. Ceviz Ağacı filminin varoluşunda Türkiye’nin en iyi oyuncu (Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip, Mert Yavuzcan, Şebnem Dilligil, Rıza Akın) ve teknik ekibi (Görüntü Yönetmeni Vedat Özdemir, Ses Operatörü Mustafa Bölükbaşı)çalışırken Post-Prodüksiyonunda da İran’ın en iyi sanatçıları (Kurgu: Mostafa Khergepoush, Ses Tasarımı: Mohsen Roshan, Muzik: Payam Azadi, Renk:Hootan Haghshenas ) görev aldı.  

 

 

 

Festivallerin programlarının gittikçe birbirine benzediği bir zamanda Torino Underground Film Festivali popüler olmayan ve herhangi bir sebeple büyük festivallerin dikkatinden kaçmış ama sinema diline katkısı, yaratıcılığı ve biçimsel olarak yenilikçiliğiyle dikkatleri üzerine çeken filmleri davet eden bir festival olarak tanınıyor. Bu sebeple aslında bu festivalin seçkisine girmek daha zor. Bu yönüyle Türkiye’den Ceviz Ağacı filminin seçilmiş olması Türkiye sineması adına büyük bir başarı. 

 

 

 

 

 

Ceviz Ağacına bir güzel haber de Pekin’den 

 

 Daha önce Adana Film Festivali’nden en iyi oyuncu ve en iyi film müziği, Eurosia Film Festivalinden en iyi kamera ve Bremen Film Festivalinden en iyi edebiyat filmi ödülü alan Ceviz Ağacı filmi 21-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 11. Pekin Film Festivali yarışma bölümüne seçildi. 

 

 

 

Festival yolculuğuna hızla devam eden Ceviz Ağacı önümüzdeki ay California’da  7th Logcinema Art Films film festivalinde ve Portekiz’de LisbonCinefest film festivalinde yarışacak.  Vizyon takvimi yakın tarihte açıklanacak olan film, 2 Ekim'de de Balkan Panoroma Film Festivalinin finalisti olarak İzmirlilerle buluşacak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , CEVİZ, AĞACI, FİLMİNE, İTALYA’DAN, İKİ, BÜYÜK, ÖDÜL, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı