301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Nisan 2022 - Pazartesi 23:02 Bu haber 319 kez okundu
 
"Cezaevi emekçileri çözüm istiyor"
"Cezaevi emekçileri çözüm istiyor"
SİYASET Haberi


"Sorunlara kayıtsız kalmayın, adım atın"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, cezaevlerinde çalışan infaz koruma memurları ve sözleşmeli personellerin sorun ve isteklerini Meclis gündemine taşıyarak çözüm bulunması için iktidarı göreve çağırdı. Emekçilerin özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini, verilen sözlerin tutulmasını isteyen Barut, "Büyük zorluklar içerisinde görev yapan emekçilerimizin sesini duymak, sorunlara çare bulmak zorundasınız. Emekçilerin feryadına daha fazla kulak kapatamazsınız" dedi.

"KAYITSIZ KALMAYIN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak tarafına iletilen talep ve sorunları ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Cezaevlerinde çalışan emekçilerimizin uzun yıllardır çözüm bekleyen büyük sorunları var. Sağır sultanın bile duyduğu bu sorunlara ne yazık ki iktidar bir türlü çözüm bulmuyor. Cezaevlerinde infaz, güvenlik ve koruma memuru olarak çalışan emekçilerimizin, sözleşmeli personellerin sorunlarına daha ne kadar kayıtsız kalacaksınız?" diye konuştu.

SORUNLARI SIRALADI, ÇÖZÜM İSTEDİ

Cezaevinde çeşitli statülerde çalışan emekçilerin verilen sözlerin tutulmasını beklediğini, büyük sorunlarla boğuştuklarını dile getiren Ayhan Barut, iktidarı göreve çağırarak şunları kaydetti:
"Büyük zorluklar içerisinde görev yapan emekçilerimizin sesini duymak, sorunlara çare bulmak zorundasınız. Yıllardır verilen sözlerin tutulmasını, dertlerine derman bulunmasını isteyen emekçilerin feryadına kulak kapatamazsınız! İnfaz koruma memurlarını büro personeli olarak göstermekten vazgeçin! Bu arkadaşlarımızı emniyet hizmet sınıfına geçirin. Cezaevlerindeki sözleşmeli-kadrolu personel ayrımına son verin. Döner sermayenin cezaevlerindeki tüm görevlilere adil dağıtımını sağlayın. Yıpranma haklarını verin, maaşlarını ve özlük haklarını iyileştirin, çalışma koşullarını iyileştirin! Hemen 3600 ek göstergeyi verin, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili harekete geçin!"

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Cezaevi, emekçileri, çözüm, istiyor",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı