301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Nisan 2022 - Salı 22:16 Bu haber 283 kez okundu
 
CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ, BAROYU ZİYARET ETTİ
CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ, BAROYU ZİYARET ETTİ
SİYASET Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Başkanlık makamında misafirlerini ağırlayan Av. Gökayaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Av. Gökayaz, TBMM’ye sunulan Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair 5 maddelik kanun teklifinin sakıncaları hakkında bilgi verdi.

“GAZİ MECLİSİN İTİBARI HİÇ BU KADAR YERLE BİR EDİLMEDİ”

Avukatlık stajı yapacak memurların görevlerine ara vermeden staj yapmalarına dair düzenlemenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Av. Gökayaz, yasa teklifinin kendilerine sorulmadan meclise sunulduğunu, söz konusu teklifin İstanbul 2 Nolu Barosu’nun siparişi olduğunu belirterek, “Gazi Meclisin itibarı hiç bu kadar yerle bir edilmedi. Oysa ki avukatları ve avukatlık mesleğini ilgilendiren bir yasa teklifi hazırlanırken katılımcı demokrasi gereklerine uygun olarak Baroların ve avukatların görüşlerinin alınması gerekirdi.” dedi

Adana Milletvekilleri, bu konuda süreci takip edeceklerini belirterek, “Çoklu Baro Yasasında sergilediğiniz mücadelede olduğu gibi yine sizlerin yanınızdayız. Yasa teklifine karşı elimizden gelen çabayı genel kurulda göstereceğiz." şeklinde konuştular.

Ziyarette, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Neval Yurtdaş, Av. Nevzat Elçi ve Av. İlker Güzel hazır bulundular.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP, ADANA, MİLLETVEKİLLERİ,, BAROYU, ZİYARET, ETTİ, , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı