301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Mayıs 2021 - Pazar 16:05 Bu haber 889 kez okundu
 
ÇİFTÇİ EKMEKLİK BUĞDAYA 2.20 TL İSTİYOR
ÇİFTÇİ EKMEKLİK BUĞDAYA 2.20 TL İSTİYOR
EKONOMİ Haberi


ADANA ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ, BUĞDAYDA MALİYETİ BELİRLEDİ, TABAN FİYAT BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru; “2.20 TL Taban Fiyat, 0,20 Kuruş Devlet Desteği Bekliyoruz”

 

“Açıklanan fiyat aylık olarak arttırılmalı”

 

ADANA / Adana Çiftçiler Birliği, hasadı yaklaşan buğdayın bir kilogram maliyetinin 1,92 TL olduğunu belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, maliyetleri dikkate alarak, ekmeklik buğday fiyatının kilogram başına 2.20 TL’nin  altında olmaması gerektiğini bildirdi.

 

 

 

Başkan Mutlu Doğru, buğdayın kilogram maliyetini kalem kalem açıklayıp, çiftçinin taban fiyat ve devlet desteği beklentisini dile getirirken, Türkiye’de tahıllar içinde en stratejik tarım ürününün buğday olduğuna vurgu yaparak, sözlerine başladı.

 

 

 

Doğru, buğdayın hasadına Çukurova’da Mayıs ayının ortasından itibaren başlanacağını tahmin etiklerini belirterek, “Bu yıl ülke genelinde yaşanan kurak kış mevsimi nedeniyle ülke rekoltesinin düşük olması beklenen buğdayda, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin taban fiyat belirlerken, çiftçimizin artan üretim maliyetlerini dikkate almasını ümit ediyoruz” dedi.

 

 

 

Buğday üretiminin sürekliliği için buğday fiyatlarının makul seviyelerde olması gerektiğine vurgu yapan Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “Çiftçilerimizin ortalama maliyetleri ve verimleriyle yapılan hesaba göre ekmeklik buğday için fiyatın 2.20 TL/Kg’ın altında olmaması gerekir” diye konuştu.

 

 

 

Buğdayda; mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fiyat fark desteğinden oluşan devlet desteklerinin ise kilogram başına 0.20 TL olmasını temenni ettiklerini belirten Doğru, şöyle devam etti: 

 

 

 

“Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alım ve satış fiyatlarının birlikte açıklanması ve aylık finansman maliyeti nispetinde fiyatların aylık olarak arttırılması gerekmektedir. Bu sayede; buğdayını geç hasat eden bölgeler veya ürününü bekleten üreticilerimiz de dikkate alınarak fiyatların düşmesi engellenmiş olacak ve lisanslı depoların çalışması da sağlanacaktır.”

 

 

 

Başkan Doğru, açıklamasının sonunda, hasat dönemine yaklaşan buğday üreticilerine bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.

 

 

 

BİR DEKAR EKMEKLİK BUĞDAYIN MALİYETİ 692,36 TL

 

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru, bir dekar ekmeklik buğdayın toplam maliyetinin 692,36 TL olduğunu belirterek, diğer maliyet kalemlerini ise şöyle açıkladı:

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ÇİFTÇİ, EKMEKLİK, BUĞDAYA, 2.20, TL, İSTİYOR, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı