301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Eylül 2021 - Perşembe 21:36 Bu haber 588 kez okundu
 
Çimento fiyatları 6 ayda yüzde 175 arttı
Çimento fiyatları 6 ayda yüzde 175 arttı
EKONOMİ Haberi


Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, 6 ay içerisinde yüzde 175 oranında artan çimento fiyatlarının bir an önce düşmesi gerektiğini, fiyatların düşmesi halinde ev fiyatlarının da düşeceğini söyledi.

Geçen yıl ton fiyatı 210 -220 TL olan çimentonun bu yıl 440 TL’ye gelmesiyle çimentocular ile müteahhit ve hazır betoncular arasında yaşanan tartışmalar sürüyor. İnşaatta artan maliyetler nedeniyle ev fiyatları da artmaya devam ederken Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.


 
“Sektördeki sıkıntılar karşılıklı diyaloglarla çözülmeli” 

Karslıoğlu, sektördeki sıkıntıların karşılıklı diyaloglarla çözülmesi gerektiğini belirterek, “Çimento üreticilerinin rekabet kurulu ve Ticaret Bakanlığı tarafından acilen incelenmeye alınmasını istiyoruz. Ancak bu şekilde sorunun nihai çözüme ulaşacağına inanmaktayız. İnşaatların durması demek 250 sektöründe durması ve tüm bu sektörlerde çalışanların ailelerine ekmek götüremeyeceği demektir. Bu zamlar inşaat maliyetini artırınca konut fiyatlarını da arttırmıştır. Ayrıca kamu müteahhitleri zaten fiyat farksız çalıştıkları için kamu yatırımlarını da olumsuz yönde etkileyecektir” diye konuştu.

Karslıoğlu, inşaattaki maliyet fiyatlarının düşmesi halinde ev fiyatlarının da düşeceğini söyledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çimento, fiyatları, 6, ayda, yüzde, 175, arttı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı