301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Nisan 2022 - Pazartesi 22:33 Bu haber 345 kez okundu
 
ÇULHAOĞLU: GENÇLERE ÖNEM VERİP EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ
ÇULHAOĞLU: GENÇLERE ÖNEM VERİP EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ
SİYASET Haberi


Ak Parti iktidarı Geleceğimizin Teminatı Çocukları görmezden geliyor.İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Bizim kalkınma vizyonumuzun odağında insan var. Çocuklar, Gençler ve Kadınlar için çok önemli projelerimiz var” diyerek başladığı yazılı basın açıklamasında; İktidara geldiğimizde ilk olarak çocuk haklarıyla ilgili bir seferberlik başlatacağız. Toplumumuzun önemli bir kısmı çocuk haklarını hangi davranışların çocuğa şiddeti kapsayacağını, çocuğun nasıl büyütülmesi gerektiğini maalesef bilmiyor.

İşte bu yüzden çocuk hakları, çocuğa şiddet, çocuğun eğitimi ve bakımı konusunda bilinçlendirecek bir eğitim seferberliği başlatacağız. Ayrıca, çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de ailelere mutlaka gıda desteği sağlayacağız. Çocuğumuz büyüdüğünde her mahalleye açacağımız ücretsiz kreşler ve zorunlu okul öncesi eğitimle çocuğumuzu aynı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çok küçük yaşlardan itibaren, eğitimle tanıştıracağız. Çünkü okul öncesi eğitim yaygınlaşınca çocuklarımızın akademik başarısı artacak, daha sosyal bireyler olacaklar, daha az suça karışacak, kötü alışkanlıklar edinmeyecekler. Daha başarılı olacaklar, daha çok üretecekler, daha çok kazanacaklar.

Bugün maalesef bu konuda OECD ortalamasında son sıralardayız. Bütün çocuklarımızın okul öncesi eğitime gitmesinin maliyeti yaklaşık 22 milyar lira. Bizim bu projemizin getirisi ise 144 milyar lira. Projemizin devreye girmesi ile birlikte çocuklarımız ilköğretime başladığı günden itibaren çağdaş bir müfredatla okuyacak.

Ezberci değil, merak uyandıran, bilgiden ziyade bilgiye erişmeyi kolaylaştıran bir müfredatımız olacak. Bunun için araştırmalarımızı yaptık. Çocuklarımızın bilgi, yetenek ve beceri alanlarındaki açıklarını tespit ettik. Çocuklarımızın, gelişmiş ülkelerdeki yaşıtlarından geri kalmayacakları bir gelecek tasarladık. Bunu yaparken de çocuklarımızın okurken dengeli de beslenmeleri gerek. Bugün ülkemizde 7 milyon yoksul çocuk var. Bu sayı birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan fazla. İyi Parti olarak geçtiğimiz Ekim ayında Rüzgargülü projemizi açıklamıştık. Devlet okullarında okuyan 15.1 milyon çocuğumuza ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği vereceğimiz bu projeyle 2 milyon çocuğumuz hastalanmayacak.1 Milyon 600 Bin vatandaşımız yoksulluktan kurtulacak. Eğitimde uluslararası bir başarı yakalanacak. Kadın istihdamı artacak. Kırsal kalkınma desteklenecek. Böylelikle hem çocuklarımızın karnı doyacak, hem de ailelerimiz çocuklarına harçlık veremediği için dertlenmeyecekler.

İYİ Parti iktidarında; Cumhuriyet değerlerimizin rehberliğinde, Atatürk’ümüzün büyük Türkiye vizyonuna yakışır, yepyeni bir tarih yazacağız.

Az kaldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇULHAOĞLU:, GENÇLERE, ÖNEM, VERİP, EĞİTİM, SEFERBERLİĞİ, BAŞLATACAĞIZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı