301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Mart 2022 - Perşembe 21:22 Bu haber 592 kez okundu
 
Demir Kardeşler İstiklal Marşı performansıyla göz doldurdu
Demir Kardeşler İstiklal Marşı performansıyla göz doldurdu
EĞİTİM Haberi


İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101.yılı nedeniyle Adana İl  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde bulunan ilkokullar ve ortaokullar arasında İstiklal Marşını en güzel ben okuyorum şiir yarışması düzenlendi.

 Yarışmaya katılan öğrenciler arasında   Çukurova ilçesinin parlayan yıldızı Sabancı ilkokulu öğrencisi Rümeysa  Demir ve Akşemsettin Orta okulu Öğrencisi Irmak Demir kardeşler İstiklal Marşı performanslarıyla göz doldurdular.

  İstiklal Marşını en güzel ben okuyorum il finalinde Sabancı ilkokulu 4-C sınıfı öğretmeni Nuriye Sarıkodal’ın okuttuğu Rumeysa Demir ve Irmak Demir kardeşler okul ve bölge birinciliklerinin ardından önce ilçede derece yaparak il finalinde ilkokullar arasında Rümeysa Demir birinci olurken, ortaokullar arasında yapılan yarışmada ise Akşemsettin Orta Okulu Öğrencisi olan kardeşi Irmak Demir performansıyla il birincisi oldu.  Adana’nın gururları Rumeysa Demir ve Irmak Demir kardeşlerin ödülleri Çukurova ilçe müdürü Ayhan Dağlı’nında katıldığı törende verildi.

Sabancı ilkokulu Müdürü Rafet İlhanlı okulda düzenlenen törende  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini  vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri ile milli marşımızı daha duygulu okumalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin milli marşımızı en iyi okuma yarışmasında dereceye girmeleri büyük anlam taşımaktadır.  Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve ailemizi yürekten kutluyorum. Her platformda başarılı olmak gurur veriyor.”

Performanslarıyla  göz dolduran 4-C sınıfı öğrencisi Rumeysa Demir, okulda düzenlenen törenle Okul Müdürü Rafet İlhanlı  tarafından verilen madalya ile ödüllendirdi.

İstiklal Marşını En Güzel Ben Okuyorum il birincisi olan Rumeysa ve Irmak  Demir kardeşler ise duygularını şöyle ifade ettiler.

“İstiklal Marşı’nı okurken Mehmet Akif Ersoy’u düşündüm, onu sevgiyle hatırladım. Birinci olmak için çok çalışmıştım bu başarımı sınıf öğretmenim Nuriye Sarıkodal’a borçluyum ve çok mutluyum.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Demir, Kardeşler, İstiklal, Marşı, performansıyla, göz, doldurdu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı