301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 21:10 Bu haber 342 kez okundu
 
Demirdağ: Adana'da su krizi kapıda
Demirdağ: Adana'da su krizi kapıda
SİYASET Haberi


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekil Cemal Demirdağ, küresel ısınmayla birlikte gelen kuraklık ile birlikte su krizlerinin yaşanabileceğini belirtti.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekil Cemal Demirdağ, son yıllarda yaşanan kuraklık ile birlikte kapıda olan su krizi konusuna vurgu yapan bir konuşma yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin son oturumunda söz alan Demirdağ, dünyayı küresel ısınma ve kuraklığı etkilediğini söyledi.

 

700 MİLYON İNSAN SU KITLIĞINDAN MÜZDARİP

Dünya’da 700 Milyon insanın su kıtlığı nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirten Demirdağ, “Dünyamızı etkileyen küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklık tüm dünyayı etkilemektedir. Dünyada yaklaşık 700 milyon insan su kıtlığından müzdariptir.  Su sorunu özellikle Ortadoğu bölgesinde kendisini his ettirmekte, Fırat ve Dicle nehirleri dolayısıyla Türkiye’yi de etkilemektedir.” dedi.

 

SU SORUNU BÜYÜK OLACAK

Ülkemizde de sıkıntıların çok büyük olacağıyla ilgili raporların mevcut olduğuna dikkat çeken Demirdağ, “Su sorunu Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, birçok uluslararası kuruluşlarca ele alınmaktadır. Buna bağlı olarak bizimde ülkemizde sıkıntılar çok büyük olacağıyla ilgili raporlar mevcuttur. Bizim bölgemizde bu durumdan etkilenecek en büyük bölgelerden bir tanesi. Bu yıl istediğimiz kadar kar ve yağmur yağışına ulaşamadık. Kaynaklarda da, akarsularda da belirli bir kayıp gözükmektedir.” diye konuştu.

 

HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLAR İÇİN TEDBİR ÇAĞRISI

Hayvancılık yapanlar için bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Demirdağ, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Buna bağlı olarak özellikle kırsal bölgede ve yaylada yaşayan vatandaşlardan küçükbaş ve büyükbaş besiciliği yapanlar ile sürü hayvancılığı yapan köylülerimizin sıkıntı yaşayacağını tahmin etmekteyiz. Bununla ilgili bir tedbir alınırsa faydalı olacaktır diye düşünüyorum.”

 

İLÇELERİN ATIKSULARI SEYHAN NEHRİNE AKIYOR

İlçelerin kanalizasyon suyunun Seyhan Barajı’na aktığını dile getiren Demirdağ, “Tufanbeyli aratması konusunda da biran evvel önlem alınırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca Feke İlçemizde arıtma tesisi yoktur. Arıtması olmayan tüm ilçelerimizin suları içme suyumuzu karşılayan Seyhan Nehri’ne akmaktadır. Ayrıca yaz aylarında Göksu’nun etrafından çok kötü kokular olmaktadır. Arıtmayla ilgili çalışma var Feke ile ilgili eğer biran evvel tamamlanırsa Feke içinde, Seyhan Baraj Gölü’ne de faydası olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Demirdağ:, Adana'da, su, krizi, kapıda,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı