301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Nisan 2021 - Pazar 16:42 Bu haber 680 kez okundu
 
Doğduğun Ev Kaderindir
Doğduğun Ev Kaderindir
KÜLTÜR SANAT Haberi


Dr. Gülseren Budaycıoğlu Psikiyatrist, aynı zamanda yazarlıktada epeyce ilerledi.
Budaycıoğlu’nun kitapları revaçta. Bütün senaryolar maalesef anneler üzerine kurulu, çekilen bütün dizilerde, bir anne problemidir gidiyor. Çocukları anneleriyle problemli. 
Bunları geçtim. 
Zeynep’in annesini evini silah sıkarken komşular anında polise haber veriyor. Polis eve geliyor. Sağıra yatıyorlar.
Son bölümde ise, iki ev saatlerce taranıyor, ne bir polis ne bir komşu pencereden merak edip dışarıya bakmıyor.  Şehrin göbeğinde iki ev taranıyor. Dr. Gülseren Budaycıoğlu Psikiyatrist ve yazara sen neymişsin be yazar!.
Elbette dizileri ilgiyle izleniyor. Sırf ilgi çekmek için abuk subuk sahnelerde konmaz mi? bunu aileler izliyor. Ama ben mesela Budaycıoğlu’nun çocukluğunu merak ediyorum. Çevremde hiç anne ve babasından nefret edeni görmedim. Hepsi anne ve babasına düşmanca yaklaşıyor. Sanatçı yönetmen kimliği ile iyi işler çıkaran Mahsun kırmızıgül’ün bir filmi vardı, onu hatırladım. “Beyaz Melek’ diye. 
Annelere nasıl davranıyorlardı.
Doğduğun ev kaderindir, Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı, İstanbul dizisini sırf Özcan Deniz oynuyor diye izlememiştim. Bu dizileri örnek olarak gösterebilirim.  
Hangi anne çocuklarının mürüvvetini görmek istemez. Buradaki anneler çocuklarına nefretle yaklaşıyorlar. Yalnızlığa mahmuk ediyorlar ve içlerini nefretle dolduruyorlar. Sözde psikyatris hastalara nasıl şifa dağıttı ise... dizilerde bu anlaşılıyor. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Doğduğun, Ev, Kaderindir,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı