301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Mayıs 2022 - Çarşamba 23:00 Bu haber 467 kez okundu
 
Doruk 30 yaşında
Doruk 30 yaşında
AKTUALİTE Haberi


Doruk Gazetesi 21 Nisan 1992 yılında Kurtuluş Mahallesi’nde yayım hayatına atıldı. Müteahhit Mucip Kazma ile yola çıkan Doruk Gazetesi 30 yılda birçok unutulmayacak haberlere imza attı. Yayınları çok ses getirdi, TBMM’de Doruk gazetesi tartışıldı.

ERDOĞAN, DORUK GAZETESİNİ  İŞARET ETMİŞTİ
Birçok haberi ses getirirken, bugün Adana Büyükşehir Belediyesi ana binasının son şekli, Gazi Bulvarı, Gazipaşa Bulvarı olarak adının değiştirilmesi, Pepsi’nin paslı cam şişeden çıkıp, pet şişeye geçişinde imzası olan gazetedir. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Çalışkan’a; “Bu haberin risk taşıdığını bilmiyor musun” diyerek, masasında duran Doruk Gazetesi’ni işaret etmişti. Doruk her zaman ilkeli, dürüst, bel altı haber yapmayan, halkın haber alma hakkını gözeten, her zaman yayınlarıyla güçlünün değil, haklının ve mağdurun yanında oldu.

“ADANALI BANA HEP İNANDI”
Doruk Gazetesi Sahibi Fatoş Tekbaş Doruk Gazetesiyle ilgili şunları söyledi: “Bundan tam 30 yıl önce Doruk Gazetesi kuruldu. 1991 yılında bir kitabım yayımlanmıştı. Kalemimin güçlü olduğunu söyleyen rahmetli Müteahhit Mucip Kazma; “Gel birlikte gazete çıkaralım, sen yaz ve ben finansmanını karşılayayım,” dedi. İlk iki gazetenin finansmanını o karşıladı, sonra yollarımız üçüncü sayıda ayrıldı. Bana bu yolu açan, ülküm, ütopyam olan yazma duygusunu pekiştiren, bundan ekmek yememi sağlayan iyi bir insan olan Mucip Kazma’ya rahmet ve selam olsun. Adanalı bana hep inandı, çok teklifler aldım, birlikte yürüyelim diyen iş insanları oldu. Hiçbir zaman çok para kazanma hırsım olmadı. Bu gazete 2007 yılında üç ay günlük yayımlandı. Manşet haberlerimizden unutulmayanlar, Adana’nın bir şehir meydanın olmayışını ilk dillendiren gazete Doruk oldu. 3 ay boyunca Adana Valiliği bu haberi gündemde tuttu. Kentsel dönüşüm çok pahalı olduğu için, kaynak bulamadıklarından rafa kaldırmışlardı. Yine unutamadığım, Vedat Kahyalar’ın; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Çalışkan’a; “Bu haberin risk taşıdığını bilmiyor musun” diyerek, masasında duran Doruk Gazetesi’ni işaret ettiğini kaydetmişti.

“ADANA’YA YAKIŞIR BİR KUTLAMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”
Adana Büyükşehir Belediyesi eklentiler vardı, yaptığı haberle eklentiler yıkıldı ve ana bina ortaya çıkarıldı. Adana’nın ünlü Gazipaşa Bulvarı bir ara Gazi Bulvarı olarak tabelalar asıldı, yayınlarıyla Gazipaşa Bulvarı olarak tekrar değiştirildi. “Binlerce Adanalı dağlara kaçırıldı” haberi TBMM’nde tartışıldı. İnsanlar yıllarca gazlı içeceklerden Pepsi ve Cola cam şişelerde kapaklarında paslı içiyorlardı. Bu pası Hıfzısıhha’da tahlil yaptırarak, halk sağlığına tehlikeli olduğunu ispatladı ve cam şişeden pet şişeye geçişine imza attı. Bu sadece hatırlayabildiklerim. Ünlü bir fabrika çalışanlarını mağdur etmiş, tazminatlarını ödememişti,
 Doruk yayınlarıyla, o insanlar tazminatlarını aldı. Bunun gibi yüzlerce hatırlarda kalan haberlere imza attı. Bu gazete hiçbir zaman onun bunun gazetesi değil, Adanalıların gazetesi oldu. Adana’da siyaset yapan bazı ünlü isimler ve çok sayıda gazeteci arkadaşlarımız bir şekilde yolları Doruk Gazetesi’nde kesişti. Velhasıl bu gazeteden kimler geldi kimler geçti? Bu yazıyı okuyan o gazeteciler, bizde buradan geçtik, bir günde olsa bizde yazdık, diye not düşerlerse 30 yıl daha anlamlı olur. Fazla söze hacet yok, başta bana hep destek olan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. 1 milyon kere maşallah. Rabbim her zaman bugünleri göstermeyi nasip etsin. Adına yakışır bir kutlamayı Eylül veya Allah nasip  ederse Ekim ayında kutlamayı düşünüyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Doruk, 30, yaşında,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı