301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Aralık 2021 - Perşembe 21:53 Bu haber 253 kez okundu
 
Dr. Akyüz, "Tüm sağlık emekçileri için insanca yaşanacak ücret istiyoruz"
Dr. Akyüz, "Tüm sağlık emekçileri için insanca yaşanacak ücret istiyoruz"
SAĞLIK Haberi


Adana Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası ile SES Yönetici ve üyeleri, sağlık çalışanı olan her bireyi için insanca yaşamaya yetecek ücret istediklerini dile getirdiler.

TTB 2. Başkanı Doç Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in yanı sıra hekim ve sağlık çalışanlarının yoğun katılım gösterdiği açıklamayı kurumlar adına Ses Adana Şube Başkanı Dr. M. Enis Akyüz okudu.

 

Dr. Akyüz açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Bugün hekim maaşları ve ek göstergesi için Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarını dinledik.

Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmekteyiz. Bakanın açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler ve hemşireler için yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırınınsa biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere yönelik maaş artışı ifade edildi.

Yıllardır yürütmekte olduğumuz mücadele sonunda birşeyler açıklanmaya mecbur kalınması bile, sağlık emekçilerinin gücünü göstermektedir. Bugün açıklanan sözlerin takipçisi olacağız.”

“Bakanlığın açıklamasından sonra hekimler bile, acaba gerçekten bir artış alacak mıyız diye araştırmaya başladı. İzin almadan açıklama yapamayan, televizyonlarda halka “biz bunlara üç bin beş bin zam yapıyoruz” diyen bir bakanlık varken, neredeyse hiçbir hekim bu zammı alacağına inanmıyor. Çünkü sağlık emekçilerinin karnı yalanlara artık tok! Öyle bir bakanlık ki, yaptığı açıklamaya hiçbir çalışanı inanmıyor. Daha önce de tv'lerde halka sanki çok para veriyormuş izlenimi yaratan bakanlığın, bir ödememizden kesip diğer ödememize verdiğini çok gördük. Zam veriyormuş gibi yapıp halka yalan söylemek maalesef bakanlığımız için sıradan hâle geldi.”

“Önce “sağlık çalışanları” için geçeceği güya “müjdelenen” ücret artışının sadece hekim maaşlarını –o da şüpheli bir şekilde- artıracağını öğrendik. Sağlık Bakanı bilmiyorsa öğretelim: sağlık çalışanları demek sağlık hizmetini veren bütün ekip demektir. Siz istediğiniz kadar birbirine düşürmeye çalışın, sağlık emekçileri birbirinin değerini çok iyi bilir. Sağlık hizmetlerinde ısrarla doldurmadığınız kadroların yerine özveriyle çalışan da, az insanla çok iş yapan da bu ekiptir. Şiddete karşı savunmasız bıraktığınız, pandemide covid olurken arkasından sadece twit attığınız sağlık çalışanları bu ekiptir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır. İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirmektedir. Buradan Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Dr., Akyüz,, "Tüm, sağlık, emekçileri, için, insanca, yaşanacak, ücret, istiyoruz",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı