301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Haziran 2021 - Perşembe 17:15 Bu haber 351 kez okundu
 
Dt. Fatih Güler, “Aşınızı olun hem kendinizi hem de bizi koruyun”
Dt. Fatih Güler, “Aşınızı olun hem kendinizi hem de bizi koruyun”
SAĞLIK Haberi


Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Gezegenin küresel anlamda ciddi bir salgınla karşı karşıya kaldığını, korunmada en etkili yol olan aşılanmada sırası gelenin aşı olmaktan imtina etmemesi gerektiğini söyleyerek “Biz aşımızı olduk. Sizler de aşınızı mutlaka olun hem kendinizi hem de bizi koruyun” dedi.

 

BİZ DİŞ HEKİMLERİ ÇALIŞANLARIMIZLA BİRLİKTE AŞILARIMIZI OLDUK

Halkın aşılanıp diş hekimine gitmesinin kendileri için de koruyucu bir önlem olduğunu belirten Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 

“Aşı halkı koruyacağı gibi bizleri de koruyacaktır. Bu anlamda halkımıza çağrıda bulunuyoruz; lütfen aşı sıranızı atlamayın, sıranıza gerekli zamanda doğru zamanda gidin ve aşı olmaktan imtina etmeyin. Biz diş hekimleri çalışanlarımızla birlikte aşılarımızı olduk. Bildiğiniz gibi gezegenimiz küresel anlamda ciddi bir salgınla karşı karşıyadır. Bu, insanlık tarihinde ilk kez olan bir şey değildir. Yüzyıllar boyunca defalarca olmuş bir salgınla karşı karşıyayız. İnsanlık tıbbın ilerlediği çağlardan bu yana her defasında hastalıklara karşı  çözüm yollarını bulmuş ve üretmiştir. Aşı da insanlığın bugüne kadar hastalıklar içinde bulduğu en önemli mücadele aracıdır.” dedi.

 

HALKIMIZ AŞILAMA KONUSUNDA GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMELİDİR

Başkan Dt. Güler, “Çocuklarımıza bakanlığımızın, aile hekimlerinin yeni doğduğu andan itibaren yaptığı tüm aşılar daha sağlıklı daha koruyucu gençliğin, nesillerin yetişmesini sağlamıştır. Bunları hepimiz kendi hayatımızda defalarca aşının faydalarını görerek yaşamışızdır. Çocuk felci hastalığı Türkiye’de son bulmuştur, kızamık hastalığı yok denecek kadar azdır. Su çiçeği, çiçek, kabakulak gibi bulaşıcı hastalıklar aşı sayesinde ciddi anlamda gündemden kalkmıştır. Covid-19’da mücadelede de tüm dünyada küresel bir mücadele vardır. Çeşitli ülkelerden çeşitli firmalar aracılığıyla aşılar üretilmektedir. Sağlık Bakanlığımız da bu konuda üzerine düşeni yaparak gerekli aşı ithallerini sağlamıştır ve şu anda aşı çoğalmıştır. Aşı yapma mücadelesinde Türkiye hızla ilerlemektedir. Günde 1 Milyonun üzerinde insan aşılanabilmektedir. Bu aşılama konusunda halkımızın gerekli özeni gerekli ilgi ve alakayı göstermesini Diş Hekimleri Odası olarak rica ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Dt., Fatih, Güler,, “Aşınızı, olun, hem, kendinizi, hem, de, bizi, koruyun”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı