301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Nisan 2021 - Perşembe 21:11 Bu haber 432 kez okundu
 
EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİNDEN 23 NİSAN MESAJI
EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİNDEN 23 NİSAN MESAJI
EĞİTİM Haberi


MEHMET SEZER: "ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATI, YARINLARIMIZIN UMUDUDUR"

MİLLİ EGEMENLİK, TEHDİT EDİLEMEYEN MİLLETİN VE TAHDİT EDİLEMEYEN DEVLETİN BİRLİĞİYLE GÜÇLÜDÜR

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet  Sezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstiklal ve istikbal mücadelemizin, özgür irademizin, hür ve bağımsız yaşama azmimizin sembol değeri ve kurumsal ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir Cuma günü, halkın yoğun iştirakiyle, dualar eşliğinde, milletle bütünleşerek açıldığını hatırlatan Sezer, "Milletin Meclisi, köleliği asla kabul etmeyen hür yaşamış milletimizin, vatanı işgalden kurtarma mücadelesinin kalbi olmuştur. Millî irade, istiklal bilincini inançla kaynaştırarak milletimize güç vermiştir" dedi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada; Millete, millî değerlere dayanmayan bir egemenliğin söz konusu olamayacağını vurgulayan Başkan Sezer; "Millete, milletin inanç ve iradesine dayanmayan bir mücadele başarıya ulaşamaz. Emperyalizme direnişin güç kaynağı ve Meclisin anlamı da, önemi de kuşkusuz milletin iç ve dış vesayetle tahakküm altına alınamayan özgür iradesini temsil etmesinden gelmektedir" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Sezer açıklamalarına şöyle devam etti; "Millî egemenlik, ruhu ve felsefesi gereği kendini milletten ayrı gören oligarşik, vesayetçi, seçkinci yapıların tahakkümüne izin vermez; huzurun, refahın, fırsatların geniş kitlelere yayılmasını ve adil paylaşımını amaçlar. Bu bilincin diri tutulması, hâlâ gece yarısı bildirileriyle devleti tahdit, milleti tehdit etme cüreti gösteren yapılara izin ve fırsat vermemek bakımından önemlidir."

23 Nisan gününün sahip oldukları saf, temiz yaradılıştan, taze, yeni heyecanlardan dolayı bütün dünya çocuklarına armağan edildiğini sözlerine ekleyen Sezer açıklamasını; Millî iradenin temelinde bu saf, temiz duygular vardır. Çocuklar geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umududur. Özgürlük ve bağımsızlık bayrağının yarının büyükleri olacak çocuklara devredilmesi, bu varoluş şart ve değerimizin çocuklarımızla geleceğe taşınması anlamını içermektedir.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak, millî egemenliğimizin, ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın insanlık ve medeniyet değerlerimize, çağın icaplarına göre gerekli bilgi, beceri ve donanımlara sahip olarak yetiştirilmeleriyle kalıcı ve anlamlı olacağına inanıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği, bugünkü çocukların yorulmak bilmeyen, azimli çalışmaları sonucu parlak ve muhteşem olacaktır.

Bu düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 101. yılında, evvela bizlere üzerinde özgürce yaşadığımız bir vatan armağan eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz" sözleriyle tamamladı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: EĞİTİM-BİR-SEN, ADANA, ŞUBESİNDEN, 23, NİSAN, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı