|
||
| “Emekli hurda araçta yanarak can verirken iktidar şov peşinde!” | ||
| “Emekli hurda araçta yanarak can verirken iktidar şov peşinde!” | ||
| GÜNDEM Haberi | ||
![]() |
||
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda iktidara sert tepki gösteren CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Hurda araç içerisinde yanarak can veren 66 yaşındaki Cemal Ertürk'ün çığlığı hangimizin vicdanını kanatmıyor? “Bize ‘şov yapıyor’ diyenler gelsin emekli maaşını açlık sınırının üzerine çeksin” “Onurlu nöbetimize ‘şov’ diyenler çarşıya pazara çıkamayanlardır” ANKARA - CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, en düşük emekli maaşının 20 bin lira olarak belirlenmesinin tüm vicdanları kanattığını vurguladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuyla ilgili kanun maddelerinin görüşülmesi esnasında söz alan CHP’li Dr. Şevkin, iktidara sert tepki gösterdi. Konuşmasında emekli, asgari ücretli ve taşeron işçilerin sorunlarına değinen Dr. Şevkin, “Yandaşa ballı ihaleler verenler, milyarlarca liralık vergi borcunu tek kalemde silenler; emekliyi açlık sınırının altına mahkûm edip hurda araç içerisinde ölüme terk ederken bizim onurlu nöbetimizi "şov" olarak değerlendiremezsiniz” dedi. “MÜCADELEMİZİ DÜNYAYA İLAN ETTİK” Komisyonda sadece rakamların değil o rakamların arkasındaki hayatların, mutfaktaki yangının ve milyonların "Artık yeter!" diyen haklı talebini konuşmak için bir araya gelindiğini kaydeden Dr. Şevkin, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye kalkınmasında en büyük pay sahibi olan kesimlerin yani emeklilerimizin, taşeron işçilerimizin ve asgari ücretlilerimizin karşı karşıya kaldığı adaletsizlikleri ve bu düğümü çözecek somut adımları haykırma vaktidir. İntibak ve seyyanen zam emeklilerimizin onur mücadelesidir, bu mücadeleye omuz vermek zorundayız.
Günlerdir Mecliste tuttuğumuz nöbeti "şov" olarak değerlendirenler milletin sesini duymayanlardır. Kirasını ödeyemediği için memleketin göbeğinde hurda araç içerisinde yanarak can veren 66 yaşındaki Cemal Ertürk'ün çığlığı hangimizin vicdanını kanatmıyor? Yandaşa ballı ihaleler verenler, milyarlarca liralık vergi borcunu tek kalemde silenler; emekliyi açlık sınırının altına mahkûm edip hurda araç içerisinde ölüme terk ederken bizim onurlu nöbetimizi "şov" olarak değerlendiremezsiniz. Gelin, bugün buradan siz bir şov yapın; emekli maaşını açlık sınırının altı olan 30 bin liranın üzerine çekin, intibak yasasını düzenleyin, emeklilerin anasının ak sütü gibi hakkı olan seyyanen zammı verin, emekliyi ölüme terk etmeyin. Gelin, bunu yapın. Aksi hâlde Mecliste dünyaya ilan ettiğimiz emekli mücadelemizi siyasi bir sansasyon, manipülatif bir hareket olarak tanımlamayın. “EMEKLİLER, ADALETSİZLİĞİN KISKACINDA”
|
||
|
||
| Etiketler: “Emekli, hurda, araçta, yanarak, can, verirken, iktidar, şov, peşinde!”, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.







