301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Mart 2021 - Pazar 19:18 Bu haber 468 kez okundu
 
ERHAN KARAKILÇIK: "İSTİKLAL MARŞI’MIZ MİLLİ MUTABAKAT METNİMİZDİR"
ERHAN KARAKILÇIK: "İSTİKLAL MARŞI’MIZ MİLLİ MUTABAKAT METNİMİZDİR"
EĞİTİM Haberi


"İSTİKLALDEN, İSTİKBALE 100. YILINDA İSTİKLAL MARŞI"

GENÇ MEMUR-SEN 81 İLDE İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 100. YILI NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı nedeniyle Memur-Sen’e bağlı Genç Memur-Sen üyeleri basın açıklaması yaptı.

"İstiklalden, İstikbale 100. Yılında İstiklal Marşı" temasıyla 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamayı Adana’da Genç Memur-Sen İl Başkanı Erhan Karakılçık yaptı.

Açıklamasına; İstiklâl Mücadele azmini pekiştirecek bir marşın gerekliliğini ortaya çıkaran koşulları vurgulayarak başlayan Karakılçık, İstiklal Marşı’nın Bir milletin en zor şartlarda verdiği kurtuluş mücadelesinde elde ettiği zaferin, ilelebet sürdürecek bir mutabakat metni olduğunu söyledi.

 

Karakılçık açıklamasın şöyle devam etti; "Bugün burada ülke olarak Üstat Mehmet Akif’in milletimize armağanı, Beyan’ı Zişan olan İstiklal Marşımızın 100. Yılını idrak ediyor olmanın gururunu iliklerimize kadar yaşıyoruz. Türkiye’nin en büyük sendikası Memur-Sen’in gençlik teşkilatı, Genç Memur-Sen olarak; Türkiye’nin çimentosu olduğunu düşündüğümüz İstiklal Marşımızdan feyiz alarak; ilim, irfan ve hikmet yolunda geleceğe emin adımlarla yürüme gayreti içerisinde olacağız."

 

"Türkiye’nin en büyük sivil gençlik hareketi olarak; İstiklal Marşımız gibi kutlu bir mirasa sahip çıkmanın idrakiyle; gerektiğinde tereddüt etmeden canımızı ortaya koyarak, milletimizin ve vatanımızın birlik ve beraberliğini daim kılmak için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini sürdüren Karakılçık açıklamasını; "100. Yılını kutladığımız İstiklal Marşımızın, milletimize ilham olacağı nice asırlar geçirmesini diliyor, böylesine anlamlı bir konu ile bir asır sonra bir arada olmamıza vesile olan Kur’an Şairi olarak da bildiğimiz, İstiklal Marşımızın Şairi, Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleriyle tamamladı.

 

Açıklamanın ardından Genç Memur-Sen Adana İl Başkanı Erhan Karakılçık İstiklal Marşı’nın Osmanlıca metnini Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer’e armağan etti.
 

Basın açıklamasına Genç Memur-Sen üyeleri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim-Bir-Sen İl yöneticileri katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ERHAN, KARAKILÇIK:, "İSTİKLAL, MARŞI’MIZ, MİLLİ, MUTABAKAT, METNİMİZDİR",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı