301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Nisan 2021 - Pazar 21:29 Bu haber 573 kez okundu
 
Esendemir’den ‘Soykırım’ tepkisi!
Esendemir’den ‘Soykırım’ tepkisi!
KÜLTÜR SANAT Haberi


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Ermeni Diasporası ve Türkiye düşmanı bazı çevrelerin etkisi ile 1915 Ermeni Olayları’nı 'soykırım' olarak nitelemesine tepki gösterdi.


Aradan 100 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen sırf diplomatik zemine hoş görünmek için ‘soykırım’ ifadesini kullanan Amerika’nın bu yanlışını düzeltmesini isteyen Esendemir, “Sevginin, barışın ve kardeşliğin yüceltildiği bir dünyayı hep birlikte kurabiliriz. Geçmişin karanlığını günümüze taşıyıp, ülkeler arası dostluğu zedelemek yerine, geleceğin aydınlığı ile ülkeler arası dayanışmayı güçlendirebiliriz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünden hareket ederek, tüm dünyanın bir barış adası olması için mücadele edebiliriz.” dedi
Esendemir, “ABD Başkanı Joe Biden’in, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları ‘soykırım’ olarak tanımlaması, iki ülkenin geçmişten gelen dostluğunu zedelemektedir. Biden’in İstanbul'dan ‘Konstantinapolis’ olarak bahsetmesini ve Ermenice ‘Büyük Felaket’ anlamına gelen ‘Meds Yeghern’ tanımını kullanmasını da esefle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Esendemir’den, ‘Soykırım’, tepkisi!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı