301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mayıs 2021 - Perşembe 18:18 Bu haber 424 kez okundu
 
ESERLERİ HAYRAN BIRAKTI
ESERLERİ HAYRAN BIRAKTI
KÜLTÜR SANAT Haberi


Biz De Varız Destekleme Derneği, Gönüllü Anneler Topluluğu ve Yaprak Psikiyatri ve Psikolojik Danışma Merkezi, Engelliler Haftası münasebetiyle anlamlı bir iş birliğine imza attılar.

 

ESERLERİ HAYRAN BIRAKTI

 

Biz De Varız Destekleme Derneği, Yaprak Psikiyatri ve Gönüllü Anneler Topluluğu, haklı yasaklar sebebi ile evde kalmak zorunda olan özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için Yaprak Psikiyatri çatısı altında bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. Biz De Varız Destekleme Derneği ve üyesi Ressam Eda Şengül tarafından başlatılan resim kursu sonrası, çocukların ailelerinin desteği ile yaptığı tablolar görenleri hayran bıraktı. Özel gereksinimli bireylerin eğitim ve aile desteği ile neler yapabileceklerinin bir nevi göstergesi olan bu sergi ile bu çocukların ve ailelerinin sorunlarının yanı sıra, büyük çapta başarılarına yer verildi.

 

ANLAMLI GÜNDE RESİMLERİ SERGİLENDİ

 

Yasaklar öncesinde planlanan bu etkinlik, merkezin açık olması ve katılımcıların yasal izinlerinin bulunması sebebi ile özellikle Engelliler Haftası’nda gerçekleşmesinden dolayı daha da önem kazandı. Ailelere yaşadıkları sıkıntılarla ilgili çözüm odaklı bilgiler, Yaprak Psikiyatri’nin donanımlı ekibi tarafından aktarılırken, yine aynı merkezin sergi salonunda, özel gereksinimli çocukların bu süreçte evde yapmış olduğu eserlere ait tabloların bulunduğu resim sergisinin açılışı gerçekleşti.

 

BAŞARILARI GURULANDIRDI

 

Biz De Varız Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanır Emre Üzelgeçici, 10-16 Mayıs arasında, 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan Engelliler Haftası’nın öneminden bahsederek, Tüm dünyada ki özel gereksinimli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak adına önemli bir hafta olduğunu kaydetti. Bu anlamlı haftayı böylesi bir etkinlikle hayata geçirebilmenin dernek olarak kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Üzelgeçici, Gönüllü Anneler Topluluğu’nun kıymetli çocuklarının başarılarının da kendilerini de çok gururlandırdığını ifade ederek, Yaprak Psikiyatri ve Danışmanlık Merkezi’ne iş birlikteliklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLAMIYORUZ

 

Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası’nın kutlanacak bir hafta olmadığını vurgulayarak, ‘kutlanacak bir şey varsa burada tek şey çocuklarımızın başarısı olur’ dedi.  Akgöz, “Engelliler haftası sebebiyle özel gereksinimli çocuklarımızın pandemi nedeni ile evlerinde ailelerinin desteği ile yapmış oldukları resimlerin sergisinin Yaprak Psikiyatri’ de açılışını gerçekleştirdik. Amacımız çocuklarımızın yeteneklerini fark ettirerek. Fırsatlar verilirse neleri başarabileceklerini göstermek. Özel gereksinimli çocuklarımızı ötekileştirmeden, acıyarak bakmak yerine takdir eden gözlerle destek olmalıyız. Sadece seviyor olmak hiçbir engeli aşmaz. Hak temelli yaklaşım da, eşit ve bağımsız katılımı erişebilir çevresinin sağlanması konusunda destek olmalıyız.”

 

SESİMİZİ DUYURMAMIZA İMKÂN VERDİ

 

Gönüllü Anneler Topluluğu adına konuşan ve özel gereksinimli bir çocuk annesi olan Fadime Bozkurt, çocukların engeline takılmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Bizler, bizim takılmadığımız engelde tökezleyen insanlara kırgınlık duyuyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası bizim engelimizi kutlayacağımız bir hafta değil ama sesimizi duyurabilmemiz için ve sorunlarımıza çözüm arayabilmemize imkân veren bir hafta. Pandemi ile birlikte maalesef çocuklarımızın eğitimleri aksadı. Normal çocukların kısmen daha kolay geçirdikleri süreçte, çocuklarımızı nasıl oyalayacağımızı bilemediğimiz için çok zor anlar yaşadık. Bu süreç uzadığı sürece de yaşayacağız.”

 

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİ

 

 Fadime Bozkurt Yaprak Psikiyatri tarafından bu konuda yapılan bilgilendirme toplantısının çok faydasını gördüklerini dile getirerek şunları söyledi; “Diğer yandan Biz De Varız Destekleme Derneği tarafından düzenlenen resim kursunda çocuklarımız çok şey öğrendi. Öğrendiklerini unutturmadık ve biz aileler olarak çocuklarımızı destekleyerek onların çok güzel şeyler yapabileceğini topluma göstermek istedik. Bu sergi ile bu anlamlı haftada bize vesile olan Yaprak Psikiyatri merkezine, Sabri Yurdakul Bey’e, Yaprak Yurdakul Hanımefendi’ye ve Biz De Varız Destekleme Derneğine, Gönüllü Anneler Topluluğu olarak çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ESERLER

 

Yaprak Psikiyatri ve Psikolojik Danışma Merkezi Kurucusu Psikiyatrist Sabri Yurdakul, böylesi anlamlı bir haftada,  birbirinden yetenekli özel gereksinimli çocukların yaptığı resimlerin sergilenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle söyledi; “ Toplumda bu konuda bir görüş oluşturmak, hem de onları paylaşmak adına, Biz De Varız Destekleme Derneği ve Gönüllü Anneler’ den rica ettik.  Özellikle pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarına şahit olduk. Bir nebze destek olmak adına bu projenin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çocukların yaptığı resimleri çok beğendim. Her birinde çok fazla emek var. Onların katkısıyla olmasının da anlamı çok büyük” diye konuştu.

 

ÇOK BÜYÜK ÖN YARGI VAR

 

Klinik Psikolog Yaprak Yurdakul, toplumda engellilerle ilgili çok büyük önyargılar olduğuna dikkat çekti. Yurdakul, yaptığı değerlendirmede; “ Son yıllarda özellikle yapılan projelerde, Engelliler Haftası’nın daha anlamlı kullanılmasıyla biraz azaldığını görüyoruz. Maalesef hala bir ön yargı yaftalama ile birlikte geliyor. Bu çocuklarımızın çok büyük başarıları ve kendilerini geliştirdikleri alanlar var. Bir velimizin ‘bizler Engelliler Haftası‘nı kutlamıyoruz özel gereksinimli çocuklarımızın başarısını kutluyoruz’ söylemine kesinlikle katılıyorum. Aslında çocukların ve başarılarının ön planda olması, imkân verildiğinde neleri başardıklarının çok büyük farkındalığa yol açacağını düşünüyorum. Bu şekilde projeler çok önemli, bunun bir parçası olabilmek çok gurur verici” dedi.

 

YETENEKLERİNE DESTEK VERDİ

 

Özel gereksinimli çocukların sergi açılışında, Biz De Varız Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanır Emre Üzelgeçici, Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, üyeleri, eşleri ve çocukları, Yaprak Psikiyatri Kurucusu Psikiyatr Dr. Sabri Yurdakul ve ekibi hazır bulundu. Çocuklara Sabri Ve Yaprak Yurdakul tarafından resim yeteneklerine katkı koymaları için ufak hediyeler verildi ve desteklerin devamının geleceği ile ilgili sözler verilerek tören sonlandırıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ESERLERİ, HAYRAN, BIRAKTI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı