301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Temmuz 2021 - Çarşamba 15:16 Bu haber 255 kez okundu
 
GADİR-İ HUM BAYRAMI...
GADİR-İ HUM BAYRAMI...
SİYASET Haberi


BTP lideri asırlarca süren karartmaya dikkat çekti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin BAŞ Ramazan ve Kurban’dan sonra İslam dünyasının üçüncü dini bayramı olan Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı.

BTP lideri mesajında: “Müslümanlar ayrışarak değil, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) önünde birer saman çöpü sürüklenerek değil gerçek İslam’ı temsil eden Ehl-i Beyt ortak paydasında bir bilek bir yürek olarak izzet ve şerefine kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

İşte BTP liderinin Gadir-i Hum mesajı…

Hicri takvime göre Zilhicce ayının 18. günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanmaktadır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Veda Haccı sonrası Mekke’den Medine’ye dönerken ashabını Gadir-i Hum denen yerde toplamış ve Hz. Ali’nin imametini ilan etmiştir.

Ayetle sabit olan ve tam 220 Sünni kaynak tarafından da doğrulanan bu olay, Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanmaktadır.

“Asırlar süren karartmaya Prof. Dr. Haydar Baş son verdi”

Maalesef bu önemli gün ülkemizde geniş kitlelerce bilinmemektedir.

Bunun da nedeni İslam tarihinin belli kesitlerine asırlarca uygulanan bilinçli bir karartmadır.

Bu karatma Emevi karartmasıdır ve ne yazık ki günümüze kadar gelmiştir.

Neyseki merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş tarihi gerçeği ortaya koydu ve böylesine hayati bir mesele daha fazla gizli kalmadı.

O, bu günü 2018 yılındaki mesajında şu şekilde izah etmişti; "İslam dünyasında bırakılan en değerli miras Gadir Günü'ne aittir ve tüm ümmete bırakılmış, emanet edilmiştir. Zira Gadir günü, Hz. Peygamber kendinden sonra ümmete kimin halife olacağını ilan etmiştir”

Bu vesile ile ortaya koyduğu Ehl-i Beyt Külliyatı ile gerçek İslam’ı insanlığa anlatan ebedi genel başkanımıza sonsuz hürmetlerimizi arz ediyoruz.

“İslam dünyasının tevhidinin merkezi Ehl-i Beyt’tir”

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt’tir duruşu bugün kaos içindeki İslam dünyasının aradığı reçetedir.

Müslümanlar ayrışarak değil, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) önünde birer saman çöpü gibi sürüklenerek değil, gerçek İslam’ı temsil eden Ehl-i Beyt ortak paydasında bir bilek bir yürek olarak izzet ve şerefine kavuşacaktır.

Bu vesile ile tüm Müslümanların Gadir-i Hum Bayramını tebrik ediyor, başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) olmak üzere, tüm Ehl-i Beyt’ten şefaatçimiz olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , GADİR-İ, HUM, BAYRAMI...,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı