301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Kasım 2021 - Çarşamba 21:19 Bu haber 481 kez okundu
 
Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık’ın Yeni Belgeseli; “SOKAK ŞARKICILARI VE MÜZİSYENLERİ”
Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık’ın Yeni Belgeseli; “SOKAK ŞARKICILARI VE MÜZİSYENLERİ”
KÜLTÜR SANAT Haberi


BELGESEL FİLMİ SUN TV’DE YAYINDA

 Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın senaryosunu yazıp ve yönetmenliğini yapıp İstanbul’da çektiği “Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” adlı belgesel filmi Sun Tv’de yayına giriyor.

 Gazeteci-yazar ve Aratos felsefe dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık yeni bir belgesele daha imza attı.

Edinilen bilgiye göre Pişmanlık, İstanbul’da İstiklal Caddesinde müzik yapan şarkıcıların belgeselini çekti. “Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” adıyla çekilen belgesel film 10 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Mersin’den yayın yapan Sun Tv’de gösterime giriyor.

Senaryosunu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yazıp, yönetmenliğini üstlendiği “Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” adlı belgesel filminin kameramanlığını Umut Çınkır yaptı. Belgeseli seslendirmesi Cemile Cereb, Montajı Batukan Ceyran tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamada, belgeselin, İstiklal caddesinde çeşitli enstrümanlarla şarkı söyleyen ve müzik yapan yerli ve yabancı müzisyenlerin seslendirdiği şarkılar eşliğinde, sokak müziğinin anlamı, kentte kattıkları, sokak şarkıcılığının sadece bir geçim derdi mi olduğu ya neden sokak müziği yaptıkları irdelendiği belirtiliyor.

“Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” adlı belgesel filminin yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, sokak şarkıcılarının tarihinin çok eskiye gittiğini ifade ederek, “Sokak şarkıcılığı olarak adlandırabileceğimiz bu eylem, özellikle Anadolu toprağında Karacaoğlan’ndan Köroğlu’na, Dadaloğlu’ndan Aşık Veysel’e kadar uzanmaktadır. Sokak şarkıcılığı geleneği ozanlarımızın köy köy dolaşarak, sokaklarda, meydanlarda, kahvehanelerde türkü söyledikleri bir sürecin bugün de devamıdır. Günümüzde özellikle büyük kentlerin cadde ve sokaklarında ya da metro, durak ve meydanlarda varlığını sürdüren sokak şarkıcılarını belgeleyerek bunu kalıcılaştırmak istedim. Belgeselin Sun Tv’de gösterime giriyor olmasından mutluyum.” diye konuştu.

Uğur Pişmanlık’, ilk yönetmenlik denemesini “Rasyonel Bir Filozof Anaksagoras” adlı belgesel filmle yapmıştı. “Sokak Şarkıcıları ve Müzisyenleri” ikinci çalışmasıdır. Bunlar dışında, 2010 yılında Umut Hacıfevzioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe”, 2012’de “Assos’ta Felsefe”, 2015 yılında “Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” ve 2019’da “İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” belgesel filmlerinin senaryolarını yazdı ve yönetmen yardımcılığını üstlendi. Ayrıca bu belgesellerde oyuncu olarak filozofları canlandırdı.

Uğur Pişmanlık, yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos dergisinde yazdığı makaleden yola çıkılarak TRT Belgesel kanalı tarafından çekilen “Çıplak Mahallesi” belgeselinin danışmanlığını üstlendi.

Uğur Pişmanlık

Gazeteci-Yazar/Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Gazeteci-Yazar, Uğur, Pişmanlık’ın, Yeni, Belgeseli;, “SOKAK, ŞARKICILARI, VE, MÜZİSYENLERİ”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı