301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
31 Temmuz 2022 - Pazar 21:15 Bu haber 250 kez okundu
 
Girgeç: Doğru bir yöntem değil
Girgeç: Doğru bir yöntem değil
EĞİTİM Haberi


Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Girgeç,  öğretmenin kariyerinin sınavla belirlenmesinin doğru bir yöntem olmadığını söyledi.

Öğretmenler mesleğe başladıktan sonra 10 yılı doldurunca uzman öğretmenlik sınavına girecek. Bu sınavdan başarılı olduklarında "uzman öğretmen" olacaklar. 10 yıl sonra ise tekrar sınava girip başöğretmenlik şansı elde edecekler. Her iki aşamada da sınav yapılacak. Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, konuyla ilgili açıklama yaptı. Öğretmenin kariyerinin sınavla belirlenemeyeceğini belirten Girgeç, sınavdan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

 Öğretmenlerin sorunlarının bilenmediğini savunan Girgeç, “Sayın Bakan, keşke öğretmenlerimize mesleki tecrübeyi üniversite de mi yoksa meslek hayatlarında yaparak ve yaşayarak mı edindiklerini sorup buna göre değerlendirme yapabilse ya da meslek hayatımızda karşılaştığımız sorunlarının ne kadarını üniversitede aldığımız akademik eğitimle çözdüğümüzü bilebilse. Keşke işin mutfağına göre kariyer planlaması yapılabilse” dedi.

 Sınavların her kategori için net bir eleme yöntemi olduğunu işaret eden Girgeç, “Sınav nedir sorusuna verilecek en iyi cevap sınavın bir eleme yöntemi olduğudur. Sınav, her kategori için net bir eleme yöntemidir. Öğretmenin kariyer teminatı da sınav değil tecrübesi ve eseri olan öğrencileri olmalıdır. Tecrübeli bir öğretmeni belki de mesleğine hiç katkı sunmayan bilgi yüküyle elemek kariyer planlaması değil itibarsızlaştırma süreci olacaktır” diye konuştu.

Yapılanı hata olarak nitelendiren Girgeç, “Yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan, onlara rol model olup onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizin kariyer planlamasını bir eleme yöntemiyle belirleme planı yapan Milli Eğitim Bakanlığımız bu hatadan dönmelidir. Zira öğretmenin itibarı MEB’in namusudur ve öğretmeni elemenin nasıl bir itibar kaybı olacağı iyi anlaşılmalı ve MEB sınavı kaldırarak bu tartışmayı sonlandırmalıdır” diye konuştu.

Öğretmenler  için de gelişim ve kariyer planlamansın elbette yapılması gerektiğini işaret eden Girgeç, “Ancak kariyer planlamasında, öğretmenimizin bir diğer öğretmenimizin rakibi olmadığı gerçeği üzerinden hareket edilmeli ve bilgi ölçülürken tecrübe bir kenara atılmamalı, mesleğimizin bilmek mesleğinden çok daha öte bildiğini aktarma mesleği olduğu da unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Girgeç:, Doğru, bir, yöntem, değil,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı