301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Kasım 2021 - Pazar 19:54 Bu haber 310 kez okundu
 
Göğebakan: "100. yılı görkemli kutlayacağız"
Göğebakan: "100. yılı görkemli kutlayacağız"
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Adana’nın kurtuluşunun 100. yıl kutlamalarını sadece 5 Ocak’ta yapıp bitirmeyeceklerini tüm yıla yayacaklarını söyledi.

Göğebakan, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Aralık ayında başlamak üzere hazırlıklar yaptıklarını belirterek, ”Aralık ayında haftada iki gün Şakirpaşa Konağı ile Şıh Cemil Nardalı konaklarında konserler vereceğiz. Bu etkinlikler bir ay devam edecek. 5 Ocak 2022 Çarşamba günü Taşköprü üzerinde 100. yıla atıfla yüz kişiyle Adana yöresi halk oyunları gösterisi yapılacak” dedi.

Başkan Zeydan Karalar’ın 100. yılla ilgili çok özel bir çalışma yaptığını da kaydeden Göğebekan, “Tarih Vakfı ile birlikte Vakıf Başkanı Mehmet Alkan hocamıza bir araştırma yaptırıyoruz, bu araştırmayı kitap haline getirip, halkın hizmetine sunacağız. Bugüne kadar Adana’nın Kurtuluş Savaşında rolünü çok iyi anlatılamadığını düşünüyoruz, bu kitap, Adanalının büyük mücadelesini daha ön plana çıkaran bir eser olacaktır” diye konuştu. 

Atatürk’ün Adana seyahatleri ile ilgili bir de resim sergisi açılacağını vurgulayan Mahmut Göğebakan, arşivlerden Atatürk’ün Adana ziyaretleri ile fotoğraflarının yeniden incelendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Göğebakan:, "100., yılı, görkemli, kutlayacağız",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı