301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mayıs 2021 - Cumartesi 17:24 Bu haber 398 kez okundu
 
GSM'lerin aymazlığı!
GSM'lerin aymazlığı!
EKONOMİ Haberi


Türkiye’de Türkcell, Avea ve Vodafone diye üç tane GSM operatörü var. Bir şey sormak istediğinizde kapı duvar oluyor. Operatörler size ulaşıyor, ama müşteri olarak bizler ulaşamıyoruz. Ekotürk tv’de stratejist Ahmet Mergen ağzına geleni söyledi. Bir düzenlenme getirilmesi şart!

 O’da GSM’den oldukça şikayetçi. Bir ton para aldıklarını, arıza verdiğinde veya yavaşladığında GSM şirketlerini aradığını, karşıdan bir muhatabın çıkmadığını, dünyanın en pahalı internetini Türkiye halkının kullandığını iddia etti. Ulaştırma Bakanlığı acaba yeterince denetliyor mu? Diye sormadan edemiyoruz.

Türkiye’de GSM şirketleri Türkcell, Avea ve Vodefone halkın zayıf noktasını kullanmaya devam ediyor. Kampanyalarla halkı etkileyip, müşteri çekerken, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri acaba neden insanların durmadan şebeke değiştirdiklerini sormuyor, sorgulamıyor? Çünkü GSM operatörleri, iki faturadan sonra kafadan yüksek fatura göndermeye, sözde internet yetmediğini bahane ederek, telefonla taciz etikkleri yetmiyormuş gibi, mesaj üzerine mesaj atıyorlar. Bu bilgilendirme mesajlarının ücretlerini kim ödüyor? Ek internet almaları gerektiğini, bunu istemedikleri halde kabarık faturalar göndermeye devam ediyorlar. Müşteri kazıklandığını anladığı anda GSM operatörlerini değiştiriyorlar.
Lakin al birini vur ötekini, çünkü hepsi aynı…
Müşteriyi koruyan yok!
Prosedürler çok olduğu için kimse uğraşmak istemiyor. 
Geçen stratejist Ahmet Mergen’de canlı yayında şikayetlerini dile getirdi ve Türk halkının hislerine tercüman oldu. 
***
Örnek vermek gerekirse; Türkcell Soperonline operatörü 31 Ağustos 2020 ikindi vakti müşterisini aradı. Günün dolmasına 1 ay vardı. Müşteri şebeke değiştireceğini söyledi. Karşıdaki yetkili allem etti kullem etti, ayda 55 lira ödediği aboneliği, ikna sonucunda ayda 85 liraya çıkardı, üzerine de Tv+Plus verdiklerini söyledi. Zaten müşteri hizmetleri güvenlik açısından ses kaydını yapıyor, bu kayıttan müşteri ve GSM operatörleri arasında geçen konuşmalar kayıt altında. O kadar ısrarcı oldular ki, yetkili ilk faturayı kendilerinin ödeyeceğini söyledi. Müşteri TV’nin ücretli olup olmadığını sordu. İnterneti harcamadığını ve yanında kampanya olduğu için verdiklerini söylediler. 
İlk faturayı ödemedikleri gibi, 85 lira gelen fatura, daha sonra 95 liraya, sonra da 100 liraya çıktı. 8 ayda 85 lira değil, 95 veya 100 lira ödemeye devam ediyor. Kampanyada dediği gibi 85 lira tarihe karıştı. 
Oysa aynı oranda internet kullanıyordu.
Bunu Türkcell Superonline şirketi yapıyordu. Defalarca şirketi aramasına rağmen bir muhatap bulamadı. Cimer’e şikayet etti. Dönüş olmadı.
***
Gelelim Vodefona… Vodefone 2020 kasım ayında “Benim şehrim, benim kampanyam” diyerek 8 gigabyte ‘ta 28 lira kampanya eşliğinde bu hizmeti veriyordu. Bütün Vodefon ofisleri bu afişlerle süslenmişti.
İlk başta sözleşmeyi 12 ay yapıyor ardından değiştirmediği takdirde 24 ayda fiyatların sabit kalacağını söylediler.
Ama ne gezer üçüncü faturada, müşteriyi arayıp, gigabyte 32 liraya yükseltiler, diye kafasının etini yediler.  

Bunula da kalmayıp bu ödemeler her fatura geldikçe 36, sonra 69, 70 liraya çıktı. Bir yıl, 5 ayda kullandığı gigabyte oranı değişmedi, ama fatura artık 54 lira gelmeye başladı. Hatta ayın 15’nde sözde interneti bitiriyormuş.
Oysa kullanım aynı, evdeki interneti genelde kullanmasına rağmen… Şikayet etti. Dönüşleri dalga geçer gibi, limiti aşıyormuşuz, dediler. 
Aynı şeyi Avea’da yapıyor.
Buradan Ulaştırma Bakanlığına sesleniyoruz. GSM şirketleri veya operatörlerine daha ne kadar göz yumacaklar, halkı göz göre soyuyorlar. Neden sözleşmeye sadık kalmıyorlar? Neden yapılan sözleşmede kabarık fatura gönderiliyor? Neden aradığımızda karşımıza çıkmıyorlar. Kendileri günde yüzde defa aradıkları oluyor.
GSM operatörleri artık bu halkı soymaktan vazgeçsinler. Dünyanın en pahalı internetini Türk halkı kullanıyor. Maaşlar yerinde sayıyor, maşallah başka şeyler yüz katı artıyor. Enflasyonu kim çıkarıyor. Emtiya ya yapan zamlar Devlet yetkilileri neden sorgulamaz. Devlet müşteriyi yani halkını değil, bu operatörleri mi koruyor? Bir düzenlenme getirilmesi şart?

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: GSM'lerin, aymazlığı!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı