301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Kasım 2021 - Salı 23:21 Bu haber 307 kez okundu
 
Gündoğan: Adana iyi yönetilemiyor
Gündoğan: Adana iyi yönetilemiyor
GÜNDEM Haberi


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü, 2019-20’de Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, 2020’de Kanunlar Komisyon Başkanı, 2021 yılında da Ulaşım Komisyon Başkanı Vedat Gündoğan, belediye bürokratlarının hazırladığı ‘Performans Program Taslağına’ ciddi hazırlık yapıp, eksiklikleri tespit ederek geldiği meclis toplantısında yaptığı konuşmada Başkan Zeydan Karalar’a seslenerek, “Adanalının arzu ettiği hizmetlere dokunarak yapın. Alın terinizi ortaya koyun. Neyi bekliyorsunuz?” dedi.

BAHANEYİ BIRAK, HİZMETE BAK
Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla şehrin tüm değerlerine sahip çıkarak üreten, kültürel ve sosyal yaşama değer veren, 24 saati yaşayan bir Adana için erişilebilir hizmetler sunmak için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Vedat Gündoğan, “Belediyemiz görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen başta 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu olmak üzere ilgili hukuki mevzuat doğrultusunda ana hizmet alanları ve kurumsal yönetim alanında yer alan faaliyet ve hizmetleri yürütmektir” dedi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesine göre Büyükşehir Belediyelerinin temel yetki ve sorumlulukları doğrultusunda hazırlanan 2022 yılı performans program taslağı üzerinde görüşlerini dile getiren Gündoğan, “2022 yılı Performans Programının temel referans kaynağı, Türkiye’nin en bereketli toprakları üzerinde kurulu Adana’mızın sıcak kanlı insanlarının her birinin ihtiyaç ve beklentilerinin sürece dahil edilerek, katılımcı bir yönetim ve yeni nesil belediyecilik anlayışımız bu performans taslağında da bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır” diye konuştu.
“Bizlere bu makamları emaneteden milletimize vefa duygusunu yüreğinde hisseden kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız komisyon değerlendirmelerinde aldığımız notları sizlerin dikkatine sunmak istiyorum” diyerek konuşmasına devam eden Gündoğan, “Değerli arkadaşlar, burada bulunan hiçbir arkadaşımızla bireysel bir kinimiz ve kavgamız yok. Hepimiz tek bir amacı var o da bizlere emanet edilmiş makamların süresi içerisinden daha çok nasıl hizmetler yapabilirizin mücadelesi içerisindeyiz. Siz ne yaparsanız yapın yaptığınız işler vatandaşımıza dokunmuyor, onları mutlu htirmiyorsa demek ki bir yerlerde eksikliklerimiz var. Siz hiç bir şey yapmıyorsanız şehir yaşayanlarında mutsuzluk olur” dedi.
“KİTAP BASILDIKTAN SONRA FARK EDİLMİŞ”
2022 Performans taslak çalışmasında  aynı amaç ve hedefe hizmet eden nitelikteki proje ve çalışmaların Faaliyet Grubu olarak konsolide edilerek gösterildiğini,  amaç ve hedefler altında yer verilmiş olsa da 2021 yılında  pandemi sürecinin etkisiyle bir çok birim faaliyetlerinde   performans göstergelerindeki hedeflere ulaşamamış ve 2022 yılı performans taslağında Genel sekreterlik dahil bir çok birimin performan göstergeleri değerlendirmesine  kitapta yer verilmediğini ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, "“Komisyon çalışmalarında sorulduğunda kitap basıldıktan  ve dağıtıldıktan sonra fark edilmiş açıklaması yapılmış olsa da aslında bu durum idarenin işlere nasıl baktığını da gösterir”diyerek tepki gösterdi.
“KAMU ZARARI OLUŞTU”
İşten çıkarılan personel konusuna da değinen Gündoğan, 2022 yılı performans programından bugüne sadece büyükşehirden 719 çalışan, toplam 2 bin 500-3 bin kişi işinden edinmiş, bunlardan geri dönenlerin kazandıkları işe iade davalarıyla belediyenin milyonlarca lira tazminat ödemeye mahkum edilerek kamu zararı oluşumuna sebebiyet verildiğini iddia etti.
Gündoğan; ayrıca, Mevcut personel için 2021 yılında kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılarak sadece personel için 21 milyon lira civarında İŞ-KUR kaynaklarından yararlanıldığına da dikkat çekti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gündoğan:, Adana, iyi, yönetilemiyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı