301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Haziran 2021 - Pazar 15:09 Bu haber 442 kez okundu
 
HACI BEKTAŞ VELİ, YUNUS EMRE VE AHİ EVRAN VALİ ELBAN’IN KATILIMIYLA ANMA TÖRENLERİ
HACI BEKTAŞ VELİ, YUNUS EMRE VE AHİ EVRAN VALİ ELBAN’IN KATILIMIYLA ANMA TÖRENLERİ
KÜLTÜR SANAT Haberi


UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programı kapsamında Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü, Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü ve Ahi Evran’ın doğumunun 850. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlik, Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

 

Coğrafyamızın ve medeniyetimizin temel taşlarından olan, Anadolu düşünce hayatına damga vurmuş erenleri anmak üzere Çukurova ilçesi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında düzenlenen etkinlikte Vali Elban bir konuşma gerçekleştirdi.


Vali Elban yaptığı konuşmada, 2021 yılının UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma yılı olarak ilan edilmesinin önemine vurgu yaparak “ Bu husus, kendi topraklarımız üzerinde yaşamış, insanlarımıza birçok konuda örnek olmuş, yol göstermiş bu ulu erenlerimizin kıymetinin, ortaya koydukları ilkelerin, gösterdikleri hedeflerin evrensel değer olarak kabul edildiğinin bir göstergesidir.” dedi.


Anadolu erenlerinin en parlayan üç yıldızı Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’a bakıldığında hepsinin esas aldığı ortak şeyin insan ve insan sevgisi olduğunu ifade eden Vali Elban, “ İnsan sevgisi olmadan, insanları üstün tutmadan, tüm insanları ayırmadan, insana insan gibi değer vermeden Hakk’a ulaşmanın söz konusu olmadığı, hatta insanın ‘insan’ olmayacağını çok rahatlıkla görebiliriz.” şeklinde konuştu.


Elbette ki bu üç önemli şahsiyetin birbirinden farklı tarafları olabileceğini de belirten Vali Elban, konuşmasının devamında, “Hacı Bektaş Veli eşitlik, hoşgörü ve ilimi kendine rehber ederek, barışı ve sevgiyi toplumsallaştırmaya ilke edenmiş; Ahi Evran esnaflığı, üretimi, ticareti ve bu alanlardaki ahlakı daha çok vurgulamış; Yunus Emre yollara düşmüş eren olmuş, sevgiyle daha çok ön plana çıkmıştır. Ama üçünün felsefesinde sevgi, ahlak ve insan hep ön plandadır.


Aslında biz Anadolu’muzdaki bu hazinelerin ne söylediğini, neye işaret ettiğini, neyden feyz aldıklarını ve bizim nasıl olmamız gerektiğini hakkıyla anlayabilsek ne kendi coğrafyamızda ne de yakın coğrafyamızda herhangi bir itilaf, sıkıntı, dert, tasa, gam kalmayacak. Çünkü insan insanı sevdikten, insan insanı yücelttikten sonra hiçbir bir sorun olmaz.” ifadelerine yer verdi.


Vali Elban’ın konuşmasının ardından Hacı Bektaş Veli’nin özlü sözlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: HACI, BEKTAŞ, VELİ,, YUNUS, EMRE, VE, AHİ, EVRAN, VALİ, ELBAN’IN, KATILIMIYLA, ANMA, TÖRENLERİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı