301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Aralık 2021 - Çarşamba 22:43 Bu haber 472 kez okundu
 
Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu kuruldu
Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu kuruldu
AKTUALİTE Haberi


Adana’da Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu (HAYUP) kuruldu. HAYUP Başkanı Av. Gülşah Görür, Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını söyledi.
 

Av. Görür, Egemen’e yaptığı açıklamada, HAYUP’un ülkemizde yürürlükte olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere, konu ile ilgili yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanabilmesini sağlayacağını anımsattı. 
 
Devlet mekanizmasının adil, hukuki, hakkaniyetli, insanı ve vicdani koşullara, uluslararası sözleşmelere uygun ve yaşam hakkına koşulsuz biçimde saygılı olarak çalışmasını, ayrıca akılcı ve sağduyulu bir yaklaşımla tesis etmek esasıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Gülşah Görür, “Kamunun her kademesinde hayvanlar için adil yönetim ve uygulamaların etkinleştirilip yaygınlaştırılmasını sağlamak misyon ve vizyonu ile kurulmuş bir hukuk platformuyuz” dedi. 
 
HAYUP’un bir sivil toplum kuruluşu değil, sivil toplum kuruluşu destekli bir hukuk platformu olduğuna vurgu yapan Görür, şunları kaydetti: “Platformun Başkan yardımcılığını kıymetli meslektaşım Av. Ali Mert Karakılçık üstlenmiştir. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (Adana), Sokak Canlılarını Koruma Derneği  (Adana), Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (Adana) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu doğal üyemiz olarak platform bünyemize güç katacaktır. Yolumuz açık ve hayırlı olsun.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Hayvanlar, İçin, Adil, Yönetim, ve, Uygulamalar, Platformu, kuruldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı