301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Haziran 2021 - Çarşamba 21:09 Bu haber 270 kez okundu
 
Haznedar; Atatürk’e saldıranların şuurunu kaybetmiş olmaları lazım
Haznedar; Atatürk’e saldıranların şuurunu kaybetmiş olmaları lazım
SİYASET Haberi


Bağımsız Türkiye Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Haznedar Türkiye’nin içinde bulunduğu iç ve dış siyasi konjektörü, pandemiyi ve ekonomiyi değerlendirdi.

Dünyanın ve Türkiye’nin son yıllarda pandemi nedeniyle ekonomik dar boğazda olduğunu, insanların yoksullaştığını, özellikle bölgemizde ki İslam ülkelerinin çok sıkıntı içerisinde olduğunu, bunun en önemli nedeninin de başında içlerinden bir tane Mustafa Kemal çıkmadığı için olduğunu ifade etti. Birçok ülkede bizde ki gibi bir demokrasinin olmadığının altını çizdi. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz dedi.

 

BTP Adana İl Başkanı Ahmet Haznedar, son yıllarda bazı sözüm ona hocaların vaazlarında bu ülkenin kurucusu olan Atatürk’e olmadık cümleler ile saldırdıklarını, hâlbuki ülke kuşatılmışken, birinci dünya harbinde cepheden cepheye koşturan, ülkeye demokrasi ve özgürlükler getiren Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmanın, O’na küfür etmenin kimseye bir şey kazandırmayacağının altını çizdi. Haznedar; “Türk toplumunun Mustafa Kemal’e çok ama çok borcu var, O saygıyı ve sevgiyi hak ediyor. Komşularımıza, özellikle İslam ülkelerine bir bakın, hangisinde bizdeki kadar demokrasi ve özgürlük var. İslam ülkeleri, bence bir Atatürk çıkaramadığı için bu durumda” diye konuştu.

 

Başkan Haznedar; “ABD sözde stratejik ortağımız deniyor, ama nasıl bir stratejik ortak ki Türkiye’nin kalkınmasını hiç istemiyor. Şu bir gerçek ki ABD bizim stratejik ortağımız değil. En son Ermeni meselesindeki tutumu ortada. Avrupa Birliği yıllardan beri bizi AB’ye almak için bir sürü şeyler öne sürdü. Türkiye kendisine verilen hemen her başlığı yerine getirdi. Buna rağmen 60 yıldır kapısında bizi bekletiyor. Hatırlayın Prof. Dr. Haydar Baş taa o zamanlarda söylemişti; “AB bizi almaz, boşuna uğraşmayın’ ve ‘(2000 yılının başında ki konuşmasında) göreceksiniz AB en geç 15-20 yıla dağılmaya başlayacaktır” diye.

Bizim partimizin ilkesi; insanımızın zihni, düşüncesi hür, gönlü hür olmalıdır. Bizim insanımızın cebi de dolu olmalı ki, tam bağımsız ülke olalım. Birbirimize karşı hoşgörü her daim olmalı.

Bizim anlayışımızda insanların ülkemizde istedikleri yere seyahat edebilmesi gerekir. Anayasamızda da insanların seyahat etme özgürlüğü var. Geçtiğimiz günlerde bir siyasi parti genel başkanının yaşadığı olay hepimizi üzdü. Bu konuda yapılanlar kadar söylenenlerde üzücüydü. Bu tatsız olayla karşı karşıya kalan İyi parti genel başkanı Sayın Meral Akşener’e genel başkanımız geçmiş olsun mesajı yayınladı. Genel Başkanımız Avukat Hüseyin Baş bir de tweet attı. Hüseyin BAŞ bey attığı tweetda; “Buna diyecek tek bir şey var; siyaset yapmayalım o zaman, konuşmayalım, bir yere gitmeyelim, fikrimizi anlatmayalım. Bu nasıl bir demokrasi, nasıl bir hukuk devleti, nasıl bir cumhuriyet?” dedi.

 

BTP Adana İl Başkanı Ahmet Haznedar konuşmasında; “Bir ülkenin her şeyden önemlisi ekonomik olarak bağımsız olması gerekmektedir. Ekonomik olarak bağımsız olmayınca hiç kimseye kafa tutamazsınız, istediğiniz politikaları istediğiniz gibi uygulayamazsınız. Bu konuda önünüze birçok engel çıkar. Ekonomik bağımsızlığına sahip Rusya, Çin gibi ülkelerin AB ve ABD’ye kafa tutması ile ekonomide dışa bağımlı bizim gibi ülkelerin hareketleri birbirinden farklı olur. Pandemi sürecinde üzülerek ifade edeyim ki Devletimiz üzerine düşeni yapmadı veya yapamadı. Sosyal Devletliğini tam olarak gösteremedi. Bin lira gibi bir rakam verdi. Bu pahalılıkta bir aile bin lira ile kaç gün geçinebilir ki. Birde 17 gün sokağa çıkma yasağı gelince birçok insan çok ciddi sıkıntı çekti.

Esnaflara verilen destek konusunda ayrıcalık yapılması hiç doğru değildi. Düşünün yan yana kapalı esnaftan birine örneğin ayakkabıcıya verdiniz ama onun yanında ki terziye vermediniz, örneğin kuaföre verdiniz yanında ki kıraathaneye vermediğiniz gibi. Maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı ülkemizde intihar eden insanlarımız oldu. Siz ister kabul edin, ister etmeyin. Pandemi’de aile içi şiddet ve boşanmalar arttı. Bu gerçeği iktidarın yeterince görmediği kanısındayım.

Bizim partimizin ilkesi her yönüyle tam bağımsız bir Türkiye’dir. Ülkesini, milletini, devletini, vatanını seven bir parti olarak bu anlamda herkesten daha fazla milliyetçiyiz. Biz dindar ve Atatürk’çü bir partiyiz. Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Atatürk sadece bizim değil bu milletin de kırmızı çizgisidir. Rahmetli Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, yazdığı Hoşgeldin Atatürk adlı kitabı ile Atatürk’ün hakkında ki yanlış düşüncelerin hepsini yok etti. Prof. Dr. Haydar Baş, dindar Atatürk’ü kaynaklarıyla ortaya koydu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün soyunun Hz Peygambere yani Ehlibeyte dayandığını yazdı. Belgelerini kitabına koydu. Bu olay Atatürk’ü istismar etmek isteyen belirli çevrelerin oyunları da bozmuş oldu.

Birçok kişinin ‘Fethullah hocaefendi’ dediği dönemde, bu işin sonunun geleceği tehlikeli hususa dikkat çeken ve uyarılarını yapan yine Genel Başkanımız rahmetli Haydar Baş olmuştur.

Dini ve Milli bütünlüğümüze yönelik tehditler, Hoşgeldin Atatürk, Milli Ekonomi Modeli ve daha birçok eserler yazarak, birçok tehlikeyi önceden görüp uyarmıştır.

Türkiye’nin 3 katrilyon dolar tutarında madeni var. Bu madenleri 100 yılda çıkarsak bile, yıllık 30 trilyon dolar eder ki, bu parayla halkımız inanılmaz bir refaha çıkar.

Lozan anlaşması Türkiye’nin tapu senedir. Gündem değiştirmek için bu ülkenin kurucusuna artık kimse dil uzatmasın. Millet olarak hepimizin O’na borcu var. Atatürk isteseydi, kendisi halife olmaz mıydı? İstese padişah olmaz mıydı? Diktatör olmaz mıydı? Ama o üzerindeki her türlü sıkıntıyı hatta ölümü göze alıp, demokrasiyi ve özgürlükleri getirdi. Bizim dinimizde senin dinin sana, benim dinim bana diye söyler. Laiklik tamda bunun içindir, anlayana.

Ülkemizin bir an önce gerçek gündeme dönmesi lazım. Ülkemiz ve dünya pandemi felaketinden geçiyor, her geçen gün yoksulluk artıyor, işte asıl gerçek gündem bu.” diye konuştu.

 

Ahmet Haznedar

1969 yılında Adana da doğdu. İlk, orta ve liseyi Adana’da tamamladı.

ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ‘nin kurulduğu 2001 yılında beri partinin içinde çeşitli kademelerinde görev yaptı. Halen Partinin MKY’ya üyesi olup, Adana İl Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve 4 erkek çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Haznedar;, Atatürk’e, saldıranların, şuurunu, kaybetmiş, olmaları, lazım,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı