301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Temmuz 2022 - Perşembe 22:05 Bu haber 274 kez okundu
 
İHA 1 Ticari Pilotluk Eğitimi Adana’da Verildi
İHA 1 Ticari Pilotluk Eğitimi Adana’da Verildi
EĞİTİM Haberi


Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanlığı tarafından, Adanalı gençlerin ve gençlik çalışanlarının çağımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş, birçok farklı alanda kullanılan insansız hava araçları konusunda bilgilendirilmesi amacıyla sertifikalı dron eğitimi 3-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında Adana’da verildi.

Sertifikalı Dron Eğitimi'nin uygulama ve teori eğitimleri için İHA (insansız hava araçları) talimatına göre ticari insansız hava aracı uçuşları için zorunlu olan insansız hava aracı eğitim sertifikası (İHA0 ve İHA 1) vermek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilgili eğitimler için yetkilendirilen eğitmenler;  Doç. Dr. Gültekin Basmacı ve Dr. Ögr. Üyesi Onur Birol tarafından Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde ve Rektörlüğe ait Atletizm Pistinde Teorik ve uygulamalı olarak kursiyerlere eğitim verildi.

ÇİNTİMAR, Kursiyerlere Başarı Diledi…

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yapılan Teorik eğitimde kursiyerleri ziyaret ederek gençlere başarılar diledi. Çintimar, “Çağımız teknolojisinde gençlerimizin bir adım önde olmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu uygulamanın gençlerimiz adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” Dedi.

 72 Kursiyerin katılım sağladığı eğitim, 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan sınavla sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İHA, 1, Ticari, Pilotluk, Eğitimi, Adana’da, Verildi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı