301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mayıs 2022 - Pazar 23:18 Bu haber 188 kez okundu
 
“İlaçta dışa bağımlılık azaltılmalı, yerli ilaç sanayisi desteklenmeli”
“İlaçta dışa bağımlılık azaltılmalı, yerli ilaç sanayisi desteklenmeli”
SAĞLIK Haberi


Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, ilaçta dışa bağımlılığın azaltılmasını ve yerli ilaç sanayisi için Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ ve Sayman Üye Ezgi Elekarışmaz, Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu.

Yalbuzdağ, Adana Baro Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda ise eczacılarla biraraya geldi. Eczacıların her koşulda kesintisiz hizmet verdiğini kaydeden Yalbuzdağ, “Bilimsel Eczacılığın 183. Yılını Bayram olarak kutlamak isterdik. Ne yazık ki sağlık çalışanlarına şiddete her gün yenisi ekleniyor. Caydırıcı tedbirler ve cezalar uygulanmalı, sağlıkta şiddet son bulma” çağrısı yaptı. 

2 yılı aşkın bir süreden bu yana Covid-19’la mücadele edildiğini anımsatan Yalbuzdağ, şöyle devam etti: “Bu süreçte 76 meslektaşımızı, 24 eczane teknisyenimizi, 2 eczacı odası çalışanımızı kaybettik. Onları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Pandemi yok olana kadar mücadele sürmelidir. İlaç, ticari kabul edilemeyecek önemli bir üründür. İlaçta dışa bağımlılığımız azaltılmalı, yerli ilaç sanayi ve yerli Ar-Ge çalışmaları desteklenmelidir. Yerli ilaç Sanayi desteklenmeyen dışa bağımlı olan döviz kuruna bağlı ilaç piyasasında ilaca erişimde sıkıntı yaşamaktayız. Sıkıntılar daha artmadan tedbir alınmalı, İlaç Fiyat Kararnamesi baremleri ve karlılık oranları artırılmalı, ilaç fiyatları yılda en az 2 ya da 3 kez güncellenmelidir. Yıllardır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi acilen güncellenmelidir. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve emekli maaşları düzenlenmelidir. Biz eczacılar halkımıza ilaç hizmeti sunmanın, onları sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğu ve huzuruyla gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Her zaman en iyi hizmeti sunmak istiyoruz, bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Sorunlarımız, sıkıntılarımız var ancak geleceğimize umutla bakmak istiyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “İlaçta, dışa, bağımlılık, azaltılmalı,, yerli, ilaç, sanayisi, desteklenmeli”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı