301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mayıs 2021 - Çarşamba 23:14 Bu haber 531 kez okundu
 
İLK 500’DE 10 ADANA SANAYİ FİRMASI
İLK 500’DE 10 ADANA SANAYİ FİRMASI
EKONOMİ Haberi


İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020” araştırmasının sonuçları açıklandı. Adana'dan bu yıl 10 sanayi firması İSO 500 sıralamasına girdi.

TÜPRAŞ'ın bu yıl da birinci olduğu Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu İSO 500 sıralamasında, Adana sanayi firmaları Sasa Polyester 38., Beyteks Tekstil 246, Elita Gıda 249., Abdioğulları Plastik ve Ambalaj 297, Akyem Adana Yem 315, ADM Besin ve Tarım A.Ş. 354, Güney Çelik Hasır ve Demir 387., Bossa 404., Omnia Nişasta 455, Gürsoy Yem 477. sırada yer aldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç listeye giren firma sayısında yaşanan düşüşün Adana’nın gerçek potansiyelini yaratmadığını belirterek," İSO ilk 500'de yer alan firma sayısının bu yıl geçtiğimize yıla göre düşüş yaşadı.  2020 yılında başlayan halen içinde bulunduğumuz Covid-19 süreci tüm dünyada olduğu gibi bölgemizi de etkiledi. Bu durum Adana’nın gerçek potansiyelini yansıtmamaktadır. Adana’nın mevcut potansiyeli ve yeni yatırım alanları ile birlikte bu rakamların çok daha üstüne çıkacağından hiç şüphemiz yoktur. Yapılan projelerin tamamlanması ve mevcut potansiyeli ile birlikte hiç kuşkusuz ki Adana Ülkemizin sanayi anlamındaki hedeflerine en çok katkı yapan illerin başında gelecektir.” dedi.

İlk 500'de 7 firmanın üst sıralara yükseldiğini, 3 firmanın gerilediğini belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Adanalı sanayiciler olarak, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışı önceliklerimizdir. Üretim, yeni yatırım ve ihracat yapma, istihdam yaratmak için her türlü fırsatı değerlendiriyor, ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin güçlenmesine canla başla katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yaşanan Pandemi sürecinde temkinli ve cesur hareket ederek iyi yönetme başarısı gösterip Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren Adana sanayi firmalarımızı tebrik ediyorum.  Ümit ediyorum ki mevcut yatırımlarımız ve yeni yapılacak olan yatırımlarımız ile Türkiye’nin sanayileşmesine öncülük eden Adana’nın ilk 500 arasında yer alan rakamlar her yıl artacaktır. " dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , İLK, 500’DE, 10, ADANA, SANAYİ, FİRMASI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı