301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 20:34 Bu haber 387 kez okundu
 
İSTANBUL’UN FETHİNİN 568. YIL DÖNÜMÜ
İSTANBUL’UN FETHİNİN 568. YIL DÖNÜMÜ
EKONOMİ Haberi


Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, İstanbul’un fethinin 568.yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “568 yıl önce gerçekleşen İstanbul’un Fethi, hakkın batıla karşı almış olduğu galibiyetin en önemli resmidir” dedi.

 

İstanbul’un fethi, Dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Başkan Çalışkan, “Kadim medeniyetlerin şehri, İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, Dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş bir hadise olarak değerlendirilmelidir. Sosyal, kültürel ve siyasi sonuçları itibarıyla da, tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han'ın adaletli yönetimi altında hoşgörünün, dayanışmanın, bir arada barış içinde yaşamanın merkezi olmuştur.

 

Bu kutlu fetih ile birlikte Peygamber Efendimiz (sas)’in asırlar evvel verdiği bir haber gerçekleşmiştir. Henüz yirmi bir yaşında bir genç olan Fatih Sultan Mehmet Han, Efendimiz (sas)’in ‘’ne güzel kumandan’’ övgüsüne mahzar olmuştur. Fatih’in emrindeki ordunun her bir mensubu da yine Efendimiz (sas)’in ‘’ne güzel asker’’ övgüsünü hak etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan İstanbul'un Fethi’nin 568. yıl dönümü vesilesiyle, “Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni” diyerek fethettiği bu kutlu şehri bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet’i, kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İSTANBUL’UN, FETHİNİN, 568., YIL, DÖNÜMÜ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı