301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Nisan 2022 - Çarşamba 22:21 Bu haber 203 kez okundu
 
İyi Parti için Pamuk Stratejik bir üründür
İyi Parti için Pamuk Stratejik bir üründür
SİYASET Haberi


İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında;

Adana’mızda 2021 yılında yaklaşık 230 bin dekar alana pamuk ekilmiş olup, bundan da 125 bin ton pamuk elde edildi. Çukurova bölgemizin genelinde ise yaklaşık 600 bin dekarın biraz üzerinde pamuk ekilerek 320 bin ton kütlü pamuk elde edildi. Bu rekolte ülkemizin yüzde 20’sine denk gelmektedir. 

Ülke genelinde ise 2021-2022 döneminde 833 bin ton pamuk elde edildi ama buna karşılık iktidar 1 Milyon 200 Bin ton ithalat gerçekleştirdi.

İhtiyacımızın artan taleple 2 milyon tona yaklaştığını düşünecek olursak bu iktidarın en az 3 -5 yıllık destekleme projesi açıklaması lazım. Desteklerin de her yıl enflasyon oranında artırılması gerekir. Desteklemenin sağlıklı tespit edilmesi ve yalan beyanında önüne geçilmesi lazım. Böylelikle planlamalarımızı iyi yapmamız halinde ilk etapta üretimimizi en az 1 Milyon 200 Bin tona yükseltebiliriz. Şu an ülke pamuk ihtiyacının yarısını bile karşılayamamaktayız. Böylesine projesiz, vizyonsuz bir tarım yönetimi olabilir mi?

Bölge üreticimize imkan verilse, Gübre, mazot, tohum, işcilik gibi girdi maliyetleri devletçe yeterli oranda sübvanse edilse, Çukurova’mızın beyaz altınına yeterli itimam gösterilse bu kadar yüksek oranda ithalat yapmak zorunda kalmaz ve paramız ülkemizin hazinesinde kalırdı. Bu konuda önemli olan devletin maliyetleri düşürmesi, desteklerin devreye girmesidir.

Ak Parti iktidarı sanki ülkeyi 20 yıldır kendisi yönetmiyormuş, girdi maliyetlerindeki artışları kendisi yapmıyormuş gibi ekilmedik bir karış yer bırakmayın diye açıklamalar yapmaya başladı. Sen iktidar olarak girdi maliyetlerini kat kat arttırır ve çiftçiyi üretimden uzaklaştırıp toprağına küstürürsen, üretici neyle nasıl ekecek, nasıl toplayıp kar edecek bunları da söylesenize.

Söyleyemezler, çünkü milletimize verecekleri bir şey kalmamıştır.

Yapılacak ilk seçimler ile İyi’ler iktidara gelecek ve Milletimize çektirdikleri ne varsa son bulacak, üretime ağırlık verilecek, ithalat kısıtlanacaktır.

Böylelikle elin çiftçisi kazanacağına bizim çiftçimiz kazanacak, hak ettiği değeri de tekrar geri elde edecek.

Az kaldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İyi, Parti, için, Pamuk, Stratejik, bir, üründür,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı